Ontdek de Nationale Vogelweek

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens
  • Nieuws
  • Ontdek de Nationale Vogelweek
vrijdag 7 april 2017

Van 6 t/m 14 mei is het weer Nationale Vogelweek. Dat betekent honderden leuke vogelexcursies door heel Nederland. Dit jaar is er vanwege het 'Jaar van de Koekoek' speciale aandacht voor deze prachtige vogel. Maar ook duizenden andere spetterende vogels worden onder begeleiding van ervaren vogelkenners opgespoord en van dichtbij bekeken.

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens

Het Zuid-Hollands Landschap ondersteunt dit initiatief van harte. Het is een onvergetelijke ervaring om midden in een wei vol zingende vogels, zwevende zwaluwen, vlinders en bijen te hebben gestaan. Door je aan te melden voor een van onze activiteiten kun je dit zelf beleven. 

Dit zijn onze vogelexcursies 

Je hoeft geen ervaren vogelkenner te zijn, integendeel! Beginnende vogelliefhebbers zijn zeer welkom en krijgen extra hulp en uitleg.

Ontdek de jubelende weide

In mei zijn vogels als de veldleeuwerik (zie foto) en tureluur zeer zichtbaar en scheren ze luid zingend over de weides. Ook de koning van de weide en onze nationale vogel de grutto is dan op z'n mooist. Alle reden om de natuur in te gaan en mee te doen aan de Nationale Vogelweek!

Bekijk alle activiteiten