Vacature Regiohoofd Eilanden

Foto: Niek Koppelaar Foto: Niek Koppelaar
  • Nieuws
  • Vacature Regiohoofd Eilanden
woensdag 1 september 2021

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar een gemotiveerde en deskundige collega die samen met het regioteam zorgt voor het beheer en de ontwikkeling van deze regio. Jij bent ons gezicht in de regio Eilanden wat betreft gebiedsprocessen, regionale netwerken (waaronder fondsenwerving) en belangenbehartiging. Je bent een spin in het web en een verbindingsofficier die kansen weet te vinden en te verzilveren.

Wie zijn wij

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) beschermt natuur en landschap in Zuid-Holland. Wij zorgen voor het beheer van de natuurgebieden, waarvan er veel toegankelijk zijn voor publiek. Ook kopen we grond aan om nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen want natuur is onmisbaar in de drukste provincie van het land. Natuur beschermen doen we met een deskundig en bevlogen team van ongeveer 60 medewerkers, verdeeld over de vier afdelingen Terreinen (met de drie regio’s Veenweiden, Eilanden en Kuststreek), Vrijwilligers/De Groene Motor, Marketing Communicatie en Fondsenwerving (MCF) en Bedrijfsvoering. En natuurlijk samen met circa 400 vrijwilligers, circa 48.000 donateurs (Beschermers), diverse bedrijfsvrienden en bezoekers. Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons meerjarenbeleidsplan 2019-2023 willen realiseren en bieden ook onze medewerkers de mogelijkheid om mee te groeien en zich te ontwikkelen. Diversiteit is een van de speerpunten van ons strategisch HR-beleid. Wij willen dat mensen met allerlei achtergronden zich thuis voelen in onze organisatie en dat medewerkers bewuster gaan nadenken over een inclusieve werkomgeving. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten kunnen onze denkkracht vergroten en zorgen zo voor een beter resultaat en een grotere impact. 

Over de regio

Regio Eilanden staat bekend om het behoud, beheer, verwerving en de ontwikkeling van unieke natuurgebieden en cultuurlandschappen op de Zuid-Hollandse eilanden, zoals Voorne, Goeree en op IJsselmonde. De duingebieden van Voorne en Goeree zijn internationaal hoog aangeschreven vanwege hun (botanische) biodiversiteit en natuurlijke dynamiek. Naast natuur, beheren wij diverse erfgoedobjecten zoals bunkers, forten, landgoederen en de eendenkooi Klein Profijt. De regio grenst direct aan het Rotterdamse havengebied, kent veel belanghebbenden en heeft deels een stedelijk en deels een agrarisch karakter. De unieke duinnatuur en zoetwatergetijdennatuur vragen om specifiek en deskundig natuurbeheer gecombineerd met uitgekiend omgevingsmanagement. De regio kent veel betrokken buren en meer dan honderd enthousiaste vrijwilligers.  

Over de functie

Als regiohoofd ben je het regionale gezicht van de organisatie. Je regiobeheerder is je rechterhand die het dagelijkse terreinbeheer aanstuurt vanuit inhoudelijke kennis en ervaring en samen vorm je een dynamisch team. Je werkt zelfstandig en wordt direct door de directeur-bestuurder aangestuurd.

De functie van regiohoofd betreft extern vooral belangenbehartiging en intern ben je eindverantwoordelijk voor het regioteam (personeel, projecten, financiën, natuurkwaliteit en vrijwilligers). Je geeft samen met de regiobeheerder leiding aan het team van boswachters, zowel uitvoerend als toezichthoudend, de regiobeheerder en een flexibele schil.

Je bent de verbindende schakel met de andere afdelingen zoals MCF, Vrijwilligers en Bedrijfsvoering (waaronder team Ontwikkeling & Kwaliteit (O&K). Je werkt samen in een team met je collega-regiohoofden en de coördinator O&K, een team dat samen met de directeur-bestuurder verantwoordelijk is voor het beleid en beheer van het terreinbeheer van het Zuid-Hollands Landschap.

Je hebt veel autonomie en met de andere regio’s en afdelingen werk je aan de doelstellingen van de organisatie (zie het meerjarenbeleidsplan). Je coacht het regioteam om naast natuurbeheerder ook gastheer te zijn en midden in de lokale samenleving te staan. Je geeft waar mogelijk ruimte aan natuurbeleving door bezoekers, mits dat niet ten koste gaat van unieke natuurwaarden. Je bent de spil in de externe contacten in de regio, begrijpt wat publieksparticipatie en lokaal omgevingsmanagement betekenen en beheert en onderhoudt het regionale bestuurlijke netwerk.

Je ziet kansen en ontwikkelt initiatieven om het ZHL-beleid sterker uit te voeren en verdienmodellen om fondsen te werven. Je bent niet alleen manager maar ook van de (ecologische) inhoud en je bent je bewust van wie we zijn en waarvoor we staan en hoe we dat samen met en voor onze omgeving kunnen doen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Delft en er zijn drie regiokantoren in Gouderak, Oostvoorne en Hoek van Holland. Jouw standplaats is het regiokantoor in Oostvoorne met een flexplek in Delft.

Wat wij vragen

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een relevante opleiding op het gebied van Bos- en Natuurbeheer.
  • Je hebt ruime ervaring (4-6 jaar) op het gebied van management, coachend leidinggeven en opdrachtgeverschap wat betreft projecten binnen de groene wereld.
  • Je hebt passie voor de natuur, landschap en erfgoed en beschikt over ecologische (basis)kennis.
  • Je hebt een no-nonsense mentaliteit (Rotterdamse aanpak), bent besluitvaardig, resultaat- en markt gericht, stressbestendig, kunt goed plannen, organiseren en onderhandelen.
  • Je bent een teamspeler met oog voor de grote lijnen en waar nodig de details. Je weet het Zuid-Hollands Landschap goed te vertegenwoordigen en vaart een duidelijke koers.
  • Je bent flexibel inzetbaar en ook bereid om incidenteel in de avonden en/of weekenden te werken. 

Wat wij bieden

  • Een aanstelling voor 1 jaar fulltime (37 uur) met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De functie is ingeschaald in schaal 8 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

Jouw sollicitatie en cv kun je in pdf-vorm uiterlijk 8 oktober 2021 sturen aan Het Zuid-Hollands Landschap t.a.v. Nelleke van Bergen, stafmedewerker HRM, sollicitaties@zhl.nl

Directeur-bestuurder Michiel Houtzagers kan je vragen over de inhoud van de functie beantwoorden en is bereikbaar via telefoonnummer 010 272 22 22. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.