Rondje Meijendel Wandelen 6 / 15,5 km

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Zin in een stevige wandeling? In de duinen van Meijendel kun je urenlang ronddwalen langs stuivende zandduinen, hakhoutbosjes en natte duinvalleien. Maar ook de mens heeft sporen achtergelaten. Een boerderij herinnert aan een – mislukte – poging tot landbouw, terwijl infiltratieplassen en een watertoren bewijzen dat hier drinkwater voor 1,3 miljoen mensen wordt gewonnen. De monumenten op de Waalsdorpervlakte zorgen voor een moment van bezinning.

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Praktische info

Locatie

Parkeerplaats Kievietsduin, Wassenaar

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

Enkele hoogtepunten

1. Meijendel
2. Gedenkplaats
3. Hofpleinlijn
4. Oranjehotel
5. Watertoren
6. Zeereep
7. Boerderij Meijendel
8. Abelentop
9. Kijkschermen

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de favoriete lentewandelingen van onze boswachters.

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de downloadknop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: neem op N14 de afslag Wassenaar-Zuid. Ga aan het einde linksaf (Stoeplaan). Ga na ruim 700 m linksaf (Wilhelminalaan), hou rechts aan en rij steeds rechtdoor tot aan de grote parkeerplaats.

Honden welkom

Honden mogen aangelijnd mee. Alleen bij de Duincampus rond Boerderij Meyendel zijn honden niet welkom: met een hond wandel je na knooppunt 15 via het hoofdpad rechtstreeks naar de boerderij.

Horeca in de buurt

Bij de watertoren van Scheveningen vind je Onder de Watertoren en in het hart van het duingebied beschikt Boerderij Meyendel over een heerlijk terras. In het zomerseizoen is bovendien strandtent Het Puntje geopend.

Wandelen

De hoofdroute is 15,5 km lang. Bij wandelknooppunt 95 kun je ook kiezen voor een korte route van 6 km. Vlak voor boerderij Meijendel sluit je dan weer aan bij de hoofdroute.

Openbaar vervoer

OV: neem bij station Laan van NOI in Den Haag stadsbus 23 richting Scheveningen. Stap uit bij bushalte Maurits de Brauwweg. Wandel noordwaarts richting Scheveningen en pak de route op bij wandelknooppunt 43. Zie voor details en alternatieven 9292.nl.

Vogels kijken

Hulp nodig bij het herkennen van vogels? Download de Vogelzoekkaart voor je mobiel!

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Parkeerplaats Kievietsduin, Wassenaar

0 beoordelingen

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 16 km
Poortugaal
17 beoordelingen
Wandelen 7 km
Ridderkerk
3 beoordelingen
Wandelroute 2,5 km
Rhoon
6 beoordelingen