Rondje Meijendel Wandelen 6 / 15,5 km

Foto: Leo Loijenga Foto: Leo Loijenga

Zin in een stevige wandeling? In de duinen van Meijendel kun je urenlang ronddwalen langs stuivende zandduinen, hakhoutbosjes en natte duinvalleien. Maar ook de mens heeft sporen achtergelaten. Een boerderij herinnert aan een – mislukte – poging tot landbouw, terwijl infiltratieplassen en een watertoren bewijzen dat hier drinkwater voor 1,3 miljoen mensen wordt gewonnen. De monumenten op de Waalsdorpervlakte zorgen voor een moment van bezinning.

Foto: Leo Loijenga Foto: Leo Loijenga

Praktische info

Locatie

Parkeerplaats Kievietsduin, Wassenaar

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

Enkele hoogtepunten

1. Meijendel
2. Gedenkplaats
3. Hofpleinlijn
4. Oranjehotel
5. Watertoren
6. Zeereep
7. Boerderij Meijendel
8. Abelentop
9. Kijkschermen

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de favoriete lentewandelingen van onze boswachters.

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de downloadknop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: neem op N14 de afslag Wassenaar-Zuid. Ga aan het einde linksaf (Stoeplaan). Ga na ruim 700 m linksaf (Wilhelminalaan), hou rechts aan en rij steeds rechtdoor tot aan de grote parkeerplaats.

Honden welkom

Honden mogen aangelijnd mee. Alleen bij de Duincampus rond Boerderij Meyendel zijn honden niet welkom: met een hond wandel je na knooppunt 15 via het hoofdpad rechtstreeks naar de boerderij.

Horeca in de buurt

Bij de watertoren van Scheveningen vind je Onder de Watertoren en in het hart van het duingebied beschikt Boerderij Meyendel over een heerlijk terras. In het zomerseizoen is bovendien strandtent Het Puntje geopend.

Wandelen

De hoofdroute is 15,5 km lang. Bij wandelknooppunt 95 kun je ook kiezen voor een korte route van 6 km. Vlak voor boerderij Meijendel sluit je dan weer aan bij de hoofdroute.

Openbaar vervoer

OV: neem bij station Laan van NOI in Den Haag stadsbus 23 richting Scheveningen. Stap uit bij bushalte Maurits de Brauwweg. Wandel noordwaarts richting Scheveningen en pak de route op bij wandelknooppunt 43. Zie voor details en alternatieven 9292.nl.

Vogels kijken

Hulp nodig bij het herkennen van vogels? Download de Vogelzoekkaart voor je mobiel!

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Parkeerplaats Kievietsduin, Wassenaar

2 beoordelingen

Arrezina Hovestad

De route hebben we samen gelopen. Het is af en toe even zoeken hoe nu verder, omdat de aanwijzingen niet altijd helemaal overeenkomen met wat je ziet. We hadden de routekaart geprint meegenomen, wat zeker geholpen heeft om de route te lopen zoals bedoeld. Uiteindelijk ruim 16 km. De afwisseling van duinen, bos, strand en vlak langs te stad is leuk en mooi.

Marie Jose Kruijsen

Het is een fantastische route en in het voorjaar een aanrader. Wij zijn vroeg op pad gegaan. Waren met ons 2. De afwisseling is erg aantrekkelijk. Zowel door de duinen, als over het strand. langs het monument Waaldorpervlakte heeft reden gegeven om zeker nog een keer deze wandeling te maken. We zijn af en toe op de route in verwarring gebracht door de combinatie van rode Paaltjes en rode pijlen. Zijn daardoor enkele kms omgelopen. Wij hadden de route ook geprint voor de zekerheid (dat is aan te raden). Op het laatste stuk hebben we ook onze telefoon gebruikt. Die was wel nodig om weer bij de auto te komen. Uiteindelijk 20 km gelopen. Moe maar voldaan.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 6,5 / 16 km
Poortugaal
21 beoordelingen
Wandelroute 8,5 km
Warmond
25 beoordelingen
Wandelroute 3 km
Rotterdam
19 beoordelingen