KoeKaasRoute Fietsen 50 km (26/33 km)

Foto: Harry Bunk Foto: Harry Bunk

Weilanden tot aan de horizon, gevuld met zwartbonte en roodbonte koeien – dat is het uitzicht vanaf de fiets in de Krimpenerwaard. Al die koeien leveren de melk voor de beroemde Goudse kaas. Sommige boeren maken bovendien zelf boerenkaas, die ze aan huis verkopen. Stap op de fiets en verken het boerenland, de smalle tiendwegen en de kronkelende dijken. Veel fietsplezier!

Foto: Harry Bunk Foto: Harry Bunk

Praktische info

Locatie

Kerkweg, Lekkerkerk (TOP Loetbos)

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Onze fietsroutes blijven niet vanzelf mooi. Help mee met een gift en steun de natuur!

Routekaart

Enkele hoogtepunten

1. Kaasboerderij Schep
2. Geitenboerderij
3. Stolkse kaas
4. Kaasmarkt in Gouda
5. Tiendweg
6. Pestbosje
7. Kaasboerderij Hoogerwaard
8. Streekmuseum Krimpenerwaard
9. Kaasboerderij Speksnijder

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Mooiste nazomer-rondjes van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de N210 tussen Krimpen  aan den IJssel en Schoonhoven de afslag Loetbos. Volg de Kerkweg langs het restaurant naar een bruggetje. De officiële TOP ligt
na de brug rechts, maar verstandiger is om 200 m rechtdoor te rijden naar twee grote parkeerplaatsen links en rechts van de weg.

Horeca in de buurt

Vlak bij de startplaats ligt het sfeervolle restaurant De Loet. Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap? Klik dan hier om te ontdekken welk voordeel dit restaurant te bieden heeft.

De kaasboerderijen langs de route hebben vaak beperkte openingstijden. Voor meer informatie klik je op de donkergroene links in de tekst. 

Qua horeca kun je terecht in Stolwijk, Gouda, Ouderkerk a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, recreatiegebied Krimpenerhout en Lekkerkerk.

Fietsen

De route is 50 km lang en bestaat uit twee lussen (26/33 km) die ook afzonderlijk van elkaar te fietsen zijn. De route gaat helemaal langs fietsknooppunten: 

Knooppunten: 
(Start) 68 - 25 - 24 - 23 - 72 - 73 - 28 - 26 - 10 - 09 - 40 - 41 - 40 - 09 - 10 - 11 - 13 - 15 - 14 - 12 - 17 - 70 - 58 - 81 - 80 - 63 - 62 - 67 - 68 (Einde)

Bijzonderheden

Deze route is in 2013 ontwikkeld door de K5-gemeenten, de Stadsregio Rotterdam en de gemeenten Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam in samenwerking met het Natuur- en recreatieschap Krimpenerwaard. Het Zuid-Hollands Landschap heeft deze route met toestemming overgenomen.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Kerkweg, Lekkerkerk (TOP Loetbos)

3 beoordelingen

Bas

Prachtige route door de groene Krimpeneraard, diverse vergezichten over weilanden en rivieren. Veel over fietspaden, midden door de natuur.

M..Stijnen

Schitterende route

pipi langkous

het was een mooi natuurgebied alleen wat saai

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Onze fietsroutes blijven niet vanzelf mooi. Help mee met een gift en steun de natuur!

Ook interessant

Fietsroute 43
Lisse
6 beoordelingen
Fietsroute 31 km
Den Haag
4 beoordelingen
Fietsroute 48 km
Kijkduin
4 beoordelingen