Rondje Ockenburgh Wandelen 9 of 5 km

Foto: Ingrid Crijns Foto: Ingrid Crijns

Aan allure geen gebrek op Landgoed Ockenburgh. Vele eeuwen aan geschiedenis zijn zichtbaar, met als hoogtepunt de uitbundig bloeiende stinsenplanten in het voorjaar. Dit wandelrondje neemt je verder mee naar de Zandmotor en langs enkele verrassingen aan de stadsrand van Den Haag. Deze route loopt door Nationaal Park Hollandse Duinen.

Foto: Ingrid Crijns Foto: Ingrid Crijns

Praktische info

Locatie

Monsterseweg 4, 2552 RL, Den Haag

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart met enkele hoogtepunten

1. Pluk! en heemtuin
2. Parnassia
3. Van Leydenhof
4. Hyacintenbos
5. Zandmotor
6. Puinduinen
7. Villa Ockenburgh
8. Landschapspark

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Wandel Top 10 van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Met de auto neem je op S200 (Lozerlaan/Ockenburghstraat) de afslag Monster/Parnassia Groep. Ga voorbij het tuincentrum rechtsaf over een bruggetje. Parkeer links op de parkeerplaats.

Parkeerplaats Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg 4, 2552 RL Den Haag.

Mag de hond mee?
  • Op de Koeweide mogen honden los rondlopen
  • In de andere delen van Landgoed Ockenburgh geldt dat honden aan de lijn moeten
  • In het aangrenzende Hyacintenbos en Van Leydenhof zijn honden niet toegestaan
Mindervaliden

Voor mindervaliden is op Landgoed Ockenburgh een aparte route aangelegd van 1,5 kilometer. Startpunt is het informatiebord aan de rand van de parkeerplaats (richting de villa).

Horeca in de buurt

In restaurant Villa Ockenburgh kun je terecht voor lekkere drankjes en bijzondere gerechten. In de kas worden biologische groentes en kruiden gekweekt.

Stadsboerderij Pluk! (ma. gesloten)

9 of 5 km

De route is 9 km lang en bestaat uit twee lussen. Met de wandelknooppunten kun je de route eenvoudig inkorten door slechts één van de lussen te volgen.

Openbaar vervoer

Buslijn 31 rijdt van bus-/tramhalte Leyenburg naar bushalte Ockenburgh aan de Monsterseweg. Meer bussen rijden naar Kijkduin. Zie ook 9292.nl

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Monsterseweg 4, 2552 RL, Den Haag

35 beoordelingen

Anneke

Wederom een prachtige route van het Zuid Hollands Landschap. Wij kijken er elke keer weer naar uit om een andere route te gaan lopen in onze eigen omgeving. Je komt op op verrassend mooie plekken waar je normaal niet zo snel zal komen. De route is goed aangegeven alhoewel het altijd goed is om de route bij je te houden. Soms staan er een geen paaltjes en dan kan je misschien snel verkeerd lopen. Deze Ockenburg route is een echte aanrader. Je kunt kiezen voor een klein of een groot rondje. Of je kunt ze allebei doen als je wat meer uitdaging wilt. Alvast veel wandel plezier toegewenst.

wendy

we zijn gestart met de onderste lus ( nr 1 tm 5 ).hier was de bewegwijzering niet optimaal waardoor we al vrij snel verkeerd liepen . Jammer , want was geen geweldige omgeving . uiteindelijk met google.maps weer en route gekomen . nr 6 tm 9 was de moeite waard . Dat stukje was voor herhaling vatbaar .

Marianne Bulens

Mooie lommerrijke wandeling over het landgoed. Aansluitend wandelden wij met toegangskaartje in Solleveld. Uiteindelijk ruim 12 km gewandeld. Erg mooi.

Kelly

Mooie route en afwisselend landschap (zowel strand en bos)! Ruime parkeerplaats, die goed te vinden is. Zoals eerder geschreven is de route aanduiding niet overal helemaal duidelijk, tussen punt 7 en 8 was het echt even zoeken. Vooral het Hyacintbos en de Zandmoter waren erg mooi! Er zitten een paar goede klimstukken in, maar dan heb je ook een mooi uitzicht. Ik vind de route zeker een aanrader! Voor toekomstige wandelaars: de route tussen punt 1 en 2 (het fietspad na de appartementsgebouwen in de Vroonhoevelaan) was vandaag opgebroken door wegwerkzaamheden. Via de aangrenzende woonwijk kun je er door het gras / zand wel langs, maar dan moet men eerst even teruglopen.

Gretha

het was een mooie route, zo leuk, heerlijk gewandeld ook. een fantastische route. Zoveel variatie! Helaas zien wij het hyacinthenbos niet in bloei, misschien te vroeg, of uitgebloeid. Ook zijn wij bij Kijkduin even het strand opgelopen. Echt een aanrader.

Cor van Binsbergen

Schitterend landschap, vooral het Hyacinthenbos was nu prachtig! Trouwens, ook afgezien van de hyacinthen is het er erg mooi. Mooi heuvelachtig, schitterende kronkelige eiken, veel salomonszegel en lelietje-der-dalen. En je komt langs het strand cq de zandmotor, wat ook geweldig is! Heel afwisselende route!!

Antoinette van der Velden

Leuke route, we waren nog net te vroeg om het hyacinthenbos in volle bloei te zien. We lopen hem binnenkort nog een keer. Gevarieerd door de afwisseling van bos, duinen en strand. En halverwege prima koffie bij Ock.

Tony Bek

Gevarieerd en goed van punt tot punt te lopen.

Ingrid

Leuke afwisselende route met ook in coronatijd koffie-to-go mogelijkheden onderweg. Een aanrader.

Westphilwandelt

Wat een fantastische route. Zoveel variatie! Wij zijn bij Kijkduin wel even het strand opgelopen. Echt een aanrader. Als je ons verslag wil lezen en foto's wil kijken dan kun je westphilwandelt ockenburgh googelen.

Meer beoordelingen

Kim

Mooie locatie maar van de kaart wordt je niet echt wijzer helaas

Wine en Peter

Heerlijk stil, afwisselend. Bomen en bloemen beginnen uit te lopen - lente in aantocht. Fijn dat je ook nog even de zee kunt ruiken! Goed bereikbaar (ook met tramlijn 3, vanaf het station).

Thea

De wandeling was zeer verrassend. Veel groen met zelfs landart van James Turell. Een aanrader.

Elly

Mooie, afwisselende wandelroute. Een aanrader!

A.K.Groeninx van Zoelen

Van de route heb ik niets geleerd omdat ik totaal niet begreep van jullie toelichting, de dowlaod van de route die in mijn guru verscheen en het afdrukken van het pdf bestand. hoe de interactive pdf op mijn mobiel te krijgen is een volslagen raadsel omdat de instrukties te summier zijn, Ik heb erover gebeld maar de dame aan de telefoon kon ook niet helpen. Is iTunes hetzelfde als Appstore? die heb ik wel op mijn mobiel. Om die reden heb ik tot nu toe geen enkele route kunnen doen, omdat ik domweg niet weet hoe ik alles op de mobiel kan krijgen. Nauwkeuriger instructies in Jip en Janneke taal kan misschien helpen.

Ferry van Kampen

Top rondje, zelfs langs het strand. Met de download gpx bestand kan je de route met je mobieltje precies volgen. Top wel een routepla

Hans & Leen

Verrassend mooie, afwisselende wandeling in, voor ons onbekend deel, van Den Haag

Gerda

Mooie rustige route door luxe nieuwbouwwijk, bos en duinen.

Lidewij

We hebben een prachtige nieuwbouwwijk gezien. Maar de route is echt niet te vinden. Graag een beetje markeren.

Bea

De route is teveel een zoekplaatje. Nauwelijks straatnamen in vermeld als oriëntatiepunt. Zeer verwarrend: volg de rode pijlen, van welke route?

Meer beoordelingen

Joke Verver

Geweldig mooie foto’s gemaakt

Cornelie

Hond kan niet over gehele route mee en wordt geen alternatief aangegeven. Rondje ten zuiden Monsterseweg kun je wat dat betreft makkelijk overslaan. Richting strand kom je langs leuke plekken.

Carol

We hadden de korte route in de winter. In het begin was het even wennen aan de wegbewijzering maar toen we die doorhadden (spoorzoeker) was het eigenlijk verbazend dat dit ook in de Hofstad te zien is. Echt leuk! Een volgend keer voor de lange variant naar het strand!

Sandra de Vries

de route was vaak niet makkelijk te vinden. Ook veel niet in de natuur. De plekken in de natuur waren wel erg mooi

Ellen van der B

Mooie route, afwisselend bos en duinen. Zondagmorgen wel druk...We gaan hem nog een keer lopen in de lente.

Marielle

Heel afwisselend: bos, park strand en duin. Telkens weer verrast door wat er te zien was.

Fred Geerts

Prachtig gebied. Duinen en strand hebben we jammer genoeg niet gehaald.Ergens toch fout gelopen. In ieder geval voor herhaling vatbaar.

Jan

Mooie route door Ockenburg, Madestein en de duinen. De moeite waard.

Marlou

Terwijl we zelf in Den Haag wonen wisten we niet hoe mooi door stukje was, prachtog afwisselende route, wel een stukje door wat nu een woonwijk is.

Karin van der Linden

Een heerlijke route, wel met veel onduidelijkheden. Door de nieuwbouw zijn de bordjes niet meer correct. Bovensien bestaat de Middeleeuwse boerderij al lang niet meer. Dat was behoorlijk zoeken naar niets☺️

Meer beoordelingen

dina brezet

de route is niet te vinden vanaf villa ockenburg, nergens staat iets aangegeven of enige markering, via de route die je kan downloaden kan je niet bepalen waar je je bevindt en welk pad je moet lopen

Floor

Mooie diverse route.

Fam.Boek

Erg mooie route met veel afwisseling. Wij zijn over het strand gelopen ipv over het fietspad door de duinen. Biertje in een strandtent; maakt het net af

G. H Bourquim

Rondje is zo heerlijk

Bep Schmidt

Mooie wandeling, door verschillende landschappen met mooie natuur in elk seizoen.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 16 km
Poortugaal
20 beoordelingen
Wandelen 7 km
Ridderkerk
5 beoordelingen
Wandelen 6 / 15,5 km
Wassenaar
1 beoordeling