Slapen in het Fort Wild op de Wallen 2019

14 september 2019 Nabij Nieuwenhoorn ligt het prachtige Fort Noorddijk, een pareltje in het landschap waar de vleermuizen je ‘s avonds om de oren vliegen. En in en dit bijzondere Fort dat maar een paar keer per jaar open is, mag je nu een nachtje slapen!

Wie een dag én een nacht vol avontuur wel ziet zitten, komt op 14 en 15 september naar Hellevoetsluis voor Wild op de Wallen tijdens Open Monumentendag. Logeer of kampeer één nacht op unieke plaatsen bekend uit het maritieme verleden van de vestingstad: droom weg in het Droogdok, word wakker in een Torpedostation, buffel als een marinier of rits je tent dicht bovenop de wallen. Een unieke belevenis! Slaap jij een nachtje in ons Fort of zet je buiten je tent op? Er zijn beperkte slaapplekken dus wees er snel bij! Schrijf je hier in

Fort Noorddijk

Nabij Nieuwenhoorn ligt het prachtige Fort Noorddijk, een parel in het landschap. Het fort heeft zowel voor de natuur als cultuurhistorisch een grote waarde. Nieuwsgierig? Gidsen zijn op zaterdag 14 september aanwezig van 10:00 uur tot 16:00 uur en nemen de bezoekers mee terug in de tijd. De Stelling van Maas- en Haringvlietmonden bestond uit de vestingsteden Brielle en Hellevoetsluis en daartussen twee forten, waaronder Fort Noorddijk. Het fort werd in 1884 opgeleverd. Bij een aanval uit zee kon het gedeelte ten westen van het fort onder water worden gezet. Maar het fort is meer dan onderdeel van de stelling, het is inmiddels ook een plek waar vleermuizen graag overwinteren.

Wild op de Wallen 2019

In het weekend van Open Monumentendag is er tijdens Wild op Wallen 2019 een superactief en stoer dagprogramma (niet bij het Fort maar op een andere locatie), ook toegankelijk voor niet-logées. Check het dagprogramma. Ben je geen logé, dan kun je bij het Droogdok, Cultuurhuis en bij Fort Haerlem een passe-partout kopen voor €5 per kind (begeleidende ouders hoeven niet te betalen). Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis meedoen. Met je Voorne-Putten Pas krijg je het tweede kaartje gratis.

Meer informatie over Wild op de Wallen 2019

Praktische info

Bijzonderheden

Inschrijven kan op https://www.wildopdewallen.nl/forttreffelijk-slapen-fort-noorddijk/

Locatie

Noorddijk 6, 3222 LG, Hellevoetsluis

Ook interessant

Avontuurlijk
Rhoon
Leuk voor kinderen
Oostvoorne
Leuk voor kinderen
Oostvoorne