Een teek? Pak 'm beet!

Het is volop lente en iedereen gaat lekker de natuur in. Maar het is wel opletten, want de teken zijn weer actief. Deze kleine beestjes kunnen veel ellende veroorzaken. Daarom hebben we hieronder een aantal tips verzameld, zodat u goed voorbereid bent als u op pad gaat.
Bekijk waar teken voorkomen en hoe ze op mensen kunnen overstappen. Ook laat het RIVM zien hoe u zichzelf kunt controleren en hoe een teek te verwijderen als u gebeten bent.
Het is buiten een feest in de natuur, maar je moet wel bedacht zijn op teken. Daarom deelt boswachter René zijn beste tips om tekenbeten te voorkomen. Kent u ze allemaal al?
Weet u wanneer teken actief zijn en hoe u een teek moet verwijderen? Hoe zien teken er ook alweer uit? Op deze en vele andere vragen geeft deze app antwoord.
Weet u wanneer teken actief zijn en hoe u een teek moet verwijderen? Hoe zien teken er ook alweer uit? Op deze en vele andere vragen geeft deze app antwoord.
Voordat u de natuur ingaat, kunt u op deze speciale site kijken wat de verwachte tekenactiviteit is. Hoe hoger de activiteit, hoe belangrijker het is om uzelf te controleren op tekenbeten.
Geniet dit voorjaar van bloeiende wilde hyacinten, schattige jonge eendjes, prachtige spindotters, de bijzondere riedel van de nachtegaal. U beleeft het allemaal in onze gebieden.
De actie waarbij u een gratis tekenpas kon aanvragen is gesloten. In 2 weken tijd zijn er 10.000 pasjes aangevraagd. Onze voorraad is nu helaas op. We verwijzen u graag naar een aantal andere sites, waar u terecht kunt tegen geringe kosten. Bekijk ze hier.