Een teek? Pak 'm beet!

Het is volop lente en iedereen gaat lekker de natuur in. Maar het is wel opletten, want de teken zijn weer actief. Deze kleine beestjes kunnen veel ellende veroorzaken. Daarom hebben we hieronder een aantal tips verzameld, zodat u goed voorbereid bent als u op pad gaat.
Het Zuid-Hollands Landschap vindt dat iedereen onbezorgd van de natuur moet kunnen genieten. Daarom stellen we 10.000 gratis passen beschikbaar. Wees er snel bij, want op=op!
Van 16 t/m 22 april brengen allerlei natuurorganisaties teken, tekenbeten en de risico’s van tekenbeten onder de aandacht. Op de bijbehorende site vindt u de meestgestelde vragen.
Bekijk waar teken voorkomen en hoe ze op mensen kunnen overstappen. Ook laat het RIVM zien hoe u zichzelf kunt controleren en hoe een teek te verwijderen als u gebeten bent.
Weet u wanneer teken actief zijn en hoe u een teek moet verwijderen? Hoe zien teken er ook alweer uit? Op deze en vele andere vragen geeft deze app antwoord.
Weet u wanneer teken actief zijn en hoe u een teek moet verwijderen? Hoe zien teken er ook alweer uit? Op deze en vele andere vragen geeft deze app antwoord.
Voordat u de natuur ingaat, kunt u op deze speciale site kijken wat de verwachte tekenactiviteit is. Hoe hoger de activiteit, hoe belangrijker het is om uzelf te controleren op tekenbeten.
Boswachter René vertelt u waar u op moet letten bij teken en hoe u een teek kunt verwijderen met het pasje wat u gratis bij het Zuid-Hollands Landschap kunt aanvragen.
Geniet dit voorjaar van bloeiende wilde hyacinten, schattige jonge eendjes, prachtige spindotters, de bijzondere riedel van de nachtegaal. U beleeft het allemaal in onze gebieden.