Terugblik: Regio Eilanden

Cover foto: Mirjam Bakkes Cover foto: Mirjam Bakkes

Regio Eilanden is een uitgestrekte regio, met natuurgebieden in en om Rockanje, Westvoorne, de Kop van Goeree, Zwartewaal, Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht. In totaal beheert het Zuid-Hollands Landschap hier zo'n 1250 hectare aan natuur. In 2019 hebben we veel werk verzet voor de natuur. Boswachter Mirjam Eikelenboom vertelt je er graag over en geeft alvast een kleine vooruitblik naar 2020.

Cover foto: Mirjam Bakkes Cover foto: Mirjam Bakkes
We kunnen terugblikken op een fantastisch mooi jaar en volgend jaar maken we er minstens net zo'n mooi jaar van!
Mirjam Eikelenboom, boswachter communicatie

Help mee met een gift en steun de natuur bij u in de buurt!

We zijn trots op het afgelopen jaar

Het afgelopen jaar hebben we heel veel kunnen doen voor de natuur in regio Eilanden. We hebben met dank aan overweldigende steun van onze donateurs een prachtige mooie kudde Exmoor pony's kunnen aankopen die ons helpen met het onderhouden van de duinen. Op de Sophiapolder is een bezoekerspunt gerealiseerd zodat je er niet alleen kunt wandelen, maar tegelijkertijd ook kunt leren over de natuur. Dat leren over de natuur doen we graag in onze regio, kinderen krijgen daarbij extra aandacht, zij zijn onze toekomst. We hebben nog veel meer plannen!

Wat gaan we doen in 2020?

  • 1. De Crezéepolder is een zeldzaam zoetwatergetijdengebied. Hier was onze aandacht het afgelopen jaar gericht op ontwikkeling, daar gaan we in 2020 mee verder. We monitoren de natuur, kijken hoe soorten zich ontwikkelen en wat we kunnen doen om de ideale omstandigheden te creëren voor de natuur. 

  • 2. IJsselmonde is een van de drukste regio´s van Zuid-Holland. Juist hier is het belangrijk dat mensen ook van de natuur om de hoek kunnen genieten. Daarom starten we in 2020 een speciale gidsencursus IJsselmonde om gidsen op te leiden die het leuk vinden om anderen te enthousiasmeren en interesseren voor de prachtige natuur in dit drukke geboed

  • 3. In de Westduinen willen we aan de slag voor de weidevogels. Nu al vinden de veldleeuwerik, kievit en scholekster vinden er al hun plek maar we willen dat ze zich echt thuis gaan voelen in dit gebied. Dat gaan we voor elkaar krijgen door meer rust en ruimte te creëren voor deze vogels. Komend jaar nemen we je mee in onze plannen en werkzaamheden!

Geef om de natuur

Geef om de natuur en word Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap. Samen kunnen we de plannen die we hebben voor het nieuwe jaar omzetten in resultaten. De natuur heeft ons allemaal hard nodig.

Ja, ik geef om de natuur

We kunnen terugblikken op een fantastisch mooi jaar en volgend jaar maken we er minstens net zo'n mooi jaar van!
Mirjam Eikelenboom, boswachter communicatie

Help mee met een gift en steun de natuur bij u in de buurt!