Vaar over naar Sophiapolder Ook deze winter

Vaar deze winter met de schippers mee naar natuureiland Sophiapolder.

zaterdag 23 november 14:00 - 16:00 uur Midden in de getijdenrivier De Noord ligt het natuureiland Sophiapolder. Je kan er alleen met een klein voetveer komen en waant je direct in een andere omgeving wanneer je wandelt vlonders en dijken. Zeker in de winter! Ervaar het eilandgevoel deze winter en vaar over met de schippers naar natuureiland Sophiapolder.

Vaar deze winter met de schippers mee naar natuureiland Sophiapolder.

Praktische info

Locatie

Veersedijk 301, 3341 LN, Hendrik-Ido-Ambacht

Tot voor kort kon je alleen in de zomer natuureiland Sophiapolder bezoeken. Maar wegens het succes van vorig jaar, kun je ook deze winter weer overvaren! Op onderstaande dagen kun je vanaf 14:00 uur richting het eiland. De laatste afvaart terug vanaf het eiland gaat om 16:00 uur. 

Vaardata:

  • Zaterdag 23 november 2019
  • Zaterdag 28 december 2019
  • Zaterdag 25 januari 2020 
  • Zaterdag 22 februari 2020

Let op, dit is geen excursie, nadat je bent overgevaren ontdek je het natuureiland op eigen gelegenheid.

Het veerpontje naar de Sophiapolder is gratis en vertrekt van de Veersedijk 301 in Hendrik-Ido-Ambacht waar je ook kan parkeren. Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs! De wachttijd is maximaal 15 minuten, de overtocht duurt 5 à 10 minuten en er kunnen maximaal 11 passagiers mee. Bij dichte mist of onweer vaart de pont niet. Honden en fietsen mogen niet mee!

Benieuwd naar het eilandgevoel? Waag de oversteek en vaar over met de schippers van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap! 

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan bij Veersedijk 301 in Hendrik-Ido-Ambacht

Honden welkom

Honden zijn niet toegestaan op het eiland.

Wandelen

Wandel over vlonders en paden door dit waterlandschap met uitzicht op het historische waterfront van Dordrecht en de drukke binnenvaart op De Noord.

Openbaar vervoer

Bus 88, halte Laan van Walburg, Hendrik-Ido-Ambacht; daarna nog ruim 10 minuten lopen. Plan je reis op 9292.nl of op Google Maps.

Vogels kijken

Ja! Neem je verrekijker mee! 

Bijzonderheden

Het natuureiland is vrij toegankelijk, maar besef dat het eiland een uitdagende bestemming is voor wie slecht ter been is. Het duurt langer voor hulpdiensten ter plaatse zijn als u 112 belt. 

Locatie

Veersedijk 301, 3341 LN, Hendrik-Ido-Ambacht

Ook interessant

zondag 20 december
Midwinterwandeling met muziek
Wandelen
's-Gravenzande
Wandelen
's-Gravenzande
zondag 18 oktober
Herfstwandeling Ockenburgh
Wandelen
Den Haag