Vacature afdelingshoofd Marketing, Communicatie & Fondsenwerving (32-37 uur)

 • Nieuws
 • Vacature afdelingshoofd Marketing, Communicatie & Fondsenwerving (32-37 uur)
dinsdag 24 september 2019

Ben jij die creatieve strateeg met mensenkennis en een groen hart die samen met het team een succes gaat maken van Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF)? Je weet waar je heen wil, bent een sterk MT lid en haalt het beste uit de mensen waar je mee samenwerkt. Samen met hen maak je je hard voor het nieuwe Meerjarenbeleidsplan, maak je steeds meer mensen enthousiast voor ons groene doel en je weet als geen ander hoe bedrijfssponsoren en fondsen langdurig te verbinden aan onze mooie organisatie. Met als hoogste doel: Beschermen van natuur, landschap en erfgoed in Zuid-Holland!

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

De afdeling MCF bestaat uit 5 professionals met elk een eigen specialisatie op marketing, (online) fondsenwerving en communicatie. Samen zorgen zij er op creatieve wijze en met veel passie voor dat (steeds meer) mensen het werk van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap kennen. Het team heeft een pittige uitdaging vanuit het Meerjarenbeleidsplan om de inkomsten flink te laten stijgen zodat wij ons werk voor de natuur kunnen blijven doen én verbeteren. De afdeling is verantwoordelijk voor alle middelen, van de  website en de filmpjes, zowel voor- als achter de schermen, van persbericht tot social media. De afdeling werkt vanuit Delft samen met de Boswachters Communicatie in de regio en collega’s van de Groene Motor.

Jouw rol

Als inspirerend teamleider is het jouw verantwoordelijkheid het beste uit de afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving te halen. Je brengt inhoud, innovatie, een scherpe strategische blik en motiveert en enthousiasmeert het team. Je durft groot te denken. Je bent binnen de afdeling eindverantwoordelijk voor het behalen van uitdagende targets (min. twee ton meer inkomsten in de komende vijf jaar), het coördineren van de werkprocessen binnen de afdeling, de interne en externe communicatie. Je bent goed zichtbaar in ons externe netwerk en doelgroepen en breidt dit uit. Je bent het eerste aanspreekpunt richting de pers. Het afdelingshoofd Marketing, Communicatie en Fondsenwerving is lid van het MT van Stichting het Zuid-Hollands Landschap. In deze hoedanigheid vragen we van je dat je hard op de inhoud bent, en zacht op de relatie. Je rapporteert aan onze directeur, Michiel Houtzagers. De standplaats is Delft.

Over Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

Het Zuid-Hollands Landschap is een natuurbeschermingsorganisatie in de drukste provincie van het land. Wij stellen natuur veilig door gebieden aan te kopen, deze te onderhouden en voor iedereen toegankelijk te maken. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, ruim 50.000 Beschermers en donateurs, bedrijven en fondsen maken we Zuid-Holland steeds een beetje mooier.

Onze circa 50 deskundige en enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag met veel liefde in voor de natuur. Dat doen ze vanuit ons hoofdkantoor in Delft, maar ook vanuit de drie regio’s waardoor we dichtbij onze natuurgebieden zijn en makkelijk toegankelijk zijn voor mensen in de buurt. Onze organisatie bestaat uit de afdelingen MCF (Marketing, Communicatie en Fondsenwerving), T&O (Terreinen en opstallen), Financien & Bedrijfsvoering en Vrijwilligers/De Groene Motor. De dagelijkse leiding is in handen van onze directeur, Michiel Houtzagers. Hij wordt daarbij ondersteund door het managementteam, de medewerkers op het hoofdkantoor en de regio’s. Ons bestuur geeft ons de kaders waarbinnen we met elkaar het beste uit de natuur in Zuid-Holland halen. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft meer dan 350 actieve vrijwilligers. De Groene Motor ondersteunt op haar beurt meer dan 7.500 vrijwilligers in heel Zuid-Holland.

We zoeken

 • Een stevige senior met WO-/HBO-niveau met ruime werkervaring op gebied van Marketing, Communicatie en Fondsenwerving , bij voorkeur opgedaan in een goede doelenorganisatie.
 • Je ziet het als een uitdaging om de inkomsten van de stichting de komende jaren uit te breiden en te verstevigen. Samen met je team neem je het voortouw.
 • Je bent een inspirerend leider, en een krachtige teamspeler.
 • Je hebt strategisch inzicht, durft groot te denken en bent doelgericht.
 • Je bent ondernemend, klant- en resultaatgericht en besluitvaardig.

We bieden

 • Een aanstelling voor voorlopig 1 jaar fulltime (32-37 uur) met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
 • Een leuk en enthousiast team en zeer bevlogen en betrokken collega’s.
 • Wij hebben een actief personeelsbeleid met diverse scholings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Je krijgt de beschikking over een auto van de zaak.
 • De functie is ingeschaald in schaal 9 van de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

Procedure

Je sollicitatie met motivatie ontvangen wij graag uiterlijk woensdag 9 oktober 2019 gericht aan Stichting Het Zuid-Hollands Landschap in Delft t.a.v. Nelleke van Bergen, N.vanbergen@zhl.nl. Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met onze directeur Michiel Houtzagers. Hij is bereikbaar via 010 272 22 22 tijdens kantooruren.De eerste gesprekken zullen in de vorm van speeddates plaatsvinden op maandag 14 oktober a.s. in Delft, de tweede ronde vindt plaats op vrijdag 18 oktober a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.