Wij zoeken een boswachter voor Regio Eilanden

Foto credits: Babette van der Wijst Foto credits: Babette van der Wijst
  • Nieuws
  • Wij zoeken een boswachter voor Regio Eilanden
maandag 3 februari 2020

Heb jij passie voor de natuur in de provincie Zuid-Holland? Ben jij een expert op het gebied van natuur- en landschapsbeheer en het coördineren van de uitvoering daarvan door o.a. vrijwilligers en aannemers? Dan ben jij de boswachter die wij zoeken!

De regio bestaat uit IJsselmonde, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. In IJsselmonde bepalen woonagglomeraties het beeld. Een grote tegenstelling met Voorne-Putten waar zeekleipolders en duingebied het beeld bepalen met aan de noordrand de Haven van Rotterdam. Het verstedelijkte gebied, de haven en de topnatuur op de Zuid-Hollandse Eilanden zorgen voor veel dynamiek in deze regio. Regioteam Eilanden staat voor het behoud, beheer en de ontwikkeling van deze natuurgebieden en cultuurlandschappen op de Zuid Hollandse Eilanden. Dat betekent onder andere dat we ons op het eiland IJsselmonde dagelijks bezig houden met beheer van rietlanden, grienden, vloedvlaktes en een kasteelgaarde. Op Voorne Putten beheren we polderterreinen, forten maar ook de Duinen van Oostvoorne en Landgoed Mildenburg. En op het eiland Goeree- Overflakkee beheren we de unieke duinen van de Westduinen, maar ook delen van het bijzondere landschap van schurvelingen en hoagten.

Over de functie

De Boswachter Uitvoering zorgt onder verantwoordelijkheid van het regiohoofd en aangestuurd door de regiobeheerder voor het dagelijks beheer en onderhoud van de terreinen, terrein- en recreatievoorzieningen en de opstallen. Je maakt deel uit van het regioteam en vervult verschillende rollen en taken in de werkvoorbereiding, coördinatie en uitvoering van beheer en onderhoud. Je bent letterlijk en figuurlijk, zowel intern als extern het gezicht van het Zuid-Hollands Landschap in deze regio. Je bent de communicatieve schakel tussen de werkplannen en de uitvoering daarvan door aannemers en vrijwilligers-groepen. Je zorgt voor de uitvoering van het vrijwilligersbeleid en de operationele begeleiding en aansturing van bestaande en nieuwe vrijwilligersgroepen. Je onderhoudt goede contacten met de bezoekers van de terreinen, leidt excursies, communiceert proactief met de lokale media en beheert en onderhoudt de facebookpagina en het twitteraccount van jouw regio. Ook onderhoud je goede contacten met de gebruikers van de terreinen, waaronder de pachters. Je signaleert trends, ontwikkelingen en mogelijkheden voor lokale samenwerking. Er is sprake van flexibele werktijden waarbij ook in weekenden en avonden kan worden gewerkt. Standplaats is het regiokantoor aan de Hoflaan in Oostvoorne.

We vragen

  • Je hebt kennis van en affiniteit met natuur en landschap, aantoonbaar praktische kennis van en ervaring met natuur- en landschapsbeheer.
  • Je bent klantgericht, hebt zeer goede contactuele eigenschappen en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. 
  • Je hebt ervaring met (taakgericht) leidinggeven. 
  • Je hebt een relevante opleiding in de groene sector, enige jaren aantoonbare ervaring en functioneert op MBO-niveau. 
  • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio.

Wat bieden wij

  • Een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) voor 37 uur per week met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Salariëring betreft schaal 5 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. 

De procedure

Jouw sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 1 maart 2020 gericht aan stafmedewerker HRM Nelleke van Bergen, n.vanbergen@zhl.nl. Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met regiobeheerder Menno van Lopik, 06 23 714 283 of m.vanlopik@zhl.nl. De speeddates vinden plaats op donderdag 5 maart a.s. in Delft. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.