Vacature Programmamedewerker De Groene Motor

  • Nieuws
  • Vacature Programmamedewerker De Groene Motor
donderdag 19 december 2019

Ben jij praktisch en betrokken en sta jij stevig in je werklaarzen? Kan je advies geven over gereedschap en (natuur)beheer aan groenvrijwilligers in het veld? Denk je graag mee over hoe we deze vrijwilligers met gereedschap en materialen nog beter kunnen ondersteunen? Wil je naast het buitenwerk ook op kantoor aan de slag? Dan ben jij de collega die we zoeken! Samen met de collega’s van De Groene Motor zet jij je in voor de vrijwilligers in Zuid-Holland, zodat zij met veel plezier en impact een bijdrage kunnen leveren aan hun groene leefomgeving.

De reactietermijn is inmiddels gesloten voor deze vacature

De Groene Motor is een programma in opdracht van de provincie Zuid-Holland dat zich richt op de ondersteuning van vrijwilligers in groen en groen erfgoed binnen de provincie Zuid-Holland. Het programma wordt uitgevoerd door een team van medewerkers in dienst bij Het Zuid-Hollands Landschap. Het team zet zich als netwerkorganisatie in om vrijwilligers op het gebied van natuur, landschap, erfgoed en stedelijk groen te ondersteunen en zelfstandig een waardevolle bijdrage aan de maatschappij te laten leveren. De Groene Motor is sinds begin 2014 actief en heeft momenteel 8 teamleden. Het programma heeft een zelfstandige positie en maakt organisatorisch deel uit van Het Zuid-Hollands Landschap. 

Wat ga jij doen?

Je gaat onze bestaande diensten zoals de uitleen van gereedschap en de ladderkeuringen onderhouden en verder uitbouwen. Je voert projecten uit die vrijwilligerswerk in het groen versterken en bijdragen aan het professionaliseren van vrijwilligersgroepen.

Je draagt kennis over door het organiseren van cursussen en leiden van bijeenkomsten. Je kan adviseren over veilig werken, ARBO, groenonderhoud en het gebruik van gereedschap voor verschillende onderhoud- en beheerklussen. Je organiseert cursussen en opleidingen voor vrijwilligers. Daarnaast onderhoud je contacten met vrijwilligers-, bewonersgroepen en groene partners. Je werkt vanuit de wens en behoefte van de vrijwilliger en bent flexibel inzake de werktijden (avonden/weekenden).  

Wat breng je mee?

  • Je hebt een relevante opleiding op MBO/HBO-niveau. Ervaring met vrijwilligerswerk in het groen, groene vingers en gevoel voor techniek en (hand)gereedschap.
  • Je bent praktisch, betrokken, oplossingsgericht en faciliterend aan de vrijwilligers. Je kan structuur aanbrengen, planmatig werken en omgaan met mensen.
  • Je hebt goede contactuele eigenschappen, bent hands-on, uitvoeringsgericht en realistisch.  

Wat we bieden

Uitdagende positie binnen de organisatie met regelruimte en ondernemerschap! Vooralsnog een aanstelling van 1 jaar bij Stichting het Zuid-Hollands Landschap die afhankelijk van de financiering en je functioneren omgezet kan worden in een vaste aanstelling. Salariëring bedraagt schaal 6 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. Aanstelling staat momenteel voor 32 uur. Overige mogelijkheden met betrekking tot uren zijn bespreekbaar.

Over Het Zuid-Hollands Landschap

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap beschermt de natuur in de drukste provincie van ons land. Dat doen we door gebieden aan te kopen, in te richten en te beheren. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, ruim 50.000 beschermers en donateurs, bedrijven en fondsen maken we Zuid-Holland steeds een beetje mooier. Zo’n 50 deskundige en enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag met veel expertise en passie in voor de natuur. Dat doen ze vanuit ons hoofdkantoor in Delft, maar ook vanuit de drie regio’s waar we dichtbij onze natuurgebieden zijn en makkelijk toegankelijk zijn voor mensen in de buurt.

Reageren

De reactietermijn is inmiddels gesloten voor deze vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.