Vacature Regiobeheerder Veenweiden

Wil jij als regiobeheerder eindverantwoordelijk zijn voor alle facetten van het dagelijks beheer in de regio Veenweiden? Heb je overall visie op en ruime ervaring met natuurbeheer zowel buiten in het veld als binnen in de beheeradministratie? En heb je passie voor natuur, weidevogels, modderkruipers of andere flora/fauna? Dan zijn wij op zoek naar jou. Het betreft een parttime functie voor 32 uur per week (0,8 fte).

Over ons:

Het Zuid-Hollands Landschap beschermt de natuur in de drukste provincie in het land. Dat doen we door gebieden aan te kopen, in te richten en te beheren. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, 50.000 Beschermers en bedrijfsvrienden maken we Zuid-Holland steeds een beetje mooier. De drie regio’s van waaruit wij werken zijn Kuststreek, Veenweiden en Eilanden. Bij het Zuid-Hollands Landschap zijn circa 52 medewerkers in dienst. 

Meer informatie over wie wij zijn en wat we doen vind je in het Meerjarenbeleidplan.

Over de regio Veenweiden:

De regio Veenweiden strekt zich uit van de graslanden in de Krimpenerwaard, via natuureiland De Zaag net ten oosten van Rotterdam, tot het Diefdijkgebied bij Leerdam. De regio kenmerkt zich door de grote hoeveelheid graslanden die veelal verpacht wordt aan agrariërs, drie Natura-2000 gebieden in de Vijfheerenlanden, een aantal getijdengebieden en het lopende gebiedsproces in de Krimpenerwaard. We creëren de ideale omstandigheden voor grutto’s, tureluurs, zwarte sterns, purperreigers, bevers, orchideeën, vlozegge en zomerklokjes. Het regiokantoor is gevestigd in Gouderak.

Over de functie:

Als Regiobeheerder ben je samen met je team van 5 boswachters verantwoordelijk voor het dagelijkse natuurbeheer van alle terreinen en voor de beheeradministratie. Je werkt onder de verantwoordelijkheid van het Regiohoofd. Je kent en bewaakt de beheerplancyclus, maakt beheer-, werk- en baggerplannen, voert ze uit en monitort de te behalen resultaten in de jaarlijkse evaluatie. Je stuurt de boswachters buiten aan vanuit je overall visie op het te behalen beheerresultaat over 2-6 jaar. Je werkt, zeker de eerste jaren, veel buiten om de terreinen goed te leren kennen en van de boswachters kennis overgedragen te krijgen over de do’s en de don’ts. Jij kent zowel de ‘buitenkant’ als de ‘binnenkant’ van het natuurbeheer. Uiteraard kennen ook de wet natuurbescherming en Natura-2000 geen geheimen voor jou. Maar we verwachten meer. Jij ziet ook kansen en ontwikkelt initiatieven om het ZHL-beleid sterker uit te voeren. Je adviseert en denkt mee over verbetering en verdere ontwikkeling van werkprocessen, aankopen van grond etc.

Wat vragen wij:

  • Je hebt ruime ervaring (4-6 jaar) met natuurbeheer, zowel in de praktijk als in de beheeradministratie. Ervaring in of kennis van veenweidennatuur en moeras- en weidevogels is een sterke pre!
  • Je hebt een HBO- werk en denkniveau bijv. door een opleiding Bos- en Natuurbeheer of vergelijkbaar of je bent auto-didact vanuit je passie voor natuur en eerdere ervaringen.
  • Je hebt kennis van en ervaring met beheeradministratie en Qgis.
  • Je bent betrokken, hands-on, daadkrachtig, enthousiast, een teamspeler en kunt goed en helder communiceren.
  • Je bent flexibel inzetbaar en ook bereid om incidenteel in de avonden en/of weekenden te werken.

Wat bieden wij:

  • Een aanstelling voor 1 jaar voor 32 uur/week met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De functie start in aanloopschaal 6 en loopt afhankelijk van kennis en kunde door in schaal 7 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

De reactietermijn voor deze vacature is inmiddels gesloten. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.