Vacature Regiohoofd Kuststreek

  • Nieuws
  • Vacature Regiohoofd Kuststreek
maandag 3 februari 2020

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar een gemotiveerde en deskundige collega die samen met het regioteam zorgt voor zowel het beheer van de diverse natuurgebieden als de belangenbehartiging, fondsenwerving en zichtbaarheid van het Zuid-Hollands Landschap in de regio Kuststreek. Het betreft een fulltime functie (37 uur).

De regio Kuststreek is gelegen in het dichtstbevolkte deel van de provincie Zuid-Holland. Met grote steden als Rotterdam, Den Haag, Delft en Leiden binnen de regiogrenzen, is “natuur om de hoek” een belangrijk thema. Het regioteam Kuststreek (9 personen, 7 fte) ondersteund door zo’n 120 vrijwilligers) zorgt voor 25 natuurgebieden (bijna 1.200 Ha) tussen Hoek van Holland en Hillegom. Wij werken dagelijks aan de bescherming van dynamische kust- en duingebieden, statige landgoederen en authentieke polderland-schappen. Om dat werk te kunnen doen, werken wij met diverse partijen samen (zoals gemeenten maar ook bedrijven en collega organisaties) en moeten wij aanvullende middelen verwerven zoals via fondsenwerving. Als rode draden door deze regio lopen de Atlantikwall en de Landgoederenzone. Bijna alle natuurgebieden binnen de regio Kuststreek maken onderdeel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen. Het regiokantoor is vooralsnog gevestigd in Hoek van Holland.

Over de functie

Als Regiohoofd geef je leiding aan het team van boswachters, zowel uitvoerend als toezichthoudend, de regiobeheerder en een flexibele schil van verschillende medewerkers. Je toetst, herijkt en implementeert een regionale visie en strategie op basis van het nieuwe meerjarenbeleidsplan. Je bent verantwoordelijk voor het langjarig beheer van terreinen en opstallen in de regio. Bovendien geef je met je regio, op die plaatsen waar dat kan, ruim baan aan de recreatieve beleving van onze terreinen zodat mensen natuur actief in hun hart sluiten. 

Je bent de spil in de externe contacten in de regio, begrijpt wat publieksparticipatie en lokaal omgevingsmanagement betekenen en beheert en onderhoudt het regionale politieke en bestuurlijke netwerk. Je werkt samen met de afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving om aanvullende middelen te vinden voor projecten en initiatieven.

Je ziet kansen en ontwikkelt initiatieven om het ZHL-beleid sterker uit te voeren en ons vrijwilligersbeleid verder te professionaliseren. Je bent je bewust van wie we zijn en waarvoor we staan en hoe we dat samen met en voor onze omgeving kunnen doen. 

Je werkt onder verantwoordelijkheid van de directeur-bestuurder en je werkt nauw samen met de andere regio’s, de stafafdeling en de afdelingen Marketing, Communicatie en Fondsenwerving en Financiën en Bedrijfsvoering. Het afdelingsplan van de afdeling Terreinen en Opstallen is in beweging en de komende tijd gebruiken we om dit met betrokkenen verder uit te werken. Je standplaats is het regiokantoor in Hoek van Holland.

We vragen

  • Je hebt ruime ervaring (4-6 jaar) op het gebied van management, leidinggeven en projectleiderschap. 
  • Je hebt minimaal een HBO- werk en denkniveau, bij voorkeur met een relevante opleiding op het gebied van Bos- en Natuurbeheer of vergelijkbaar. 
  • Je hebt passie voor de natuur, landschap, erfgoed en vrijwilligers. 
  • Je bent besluitvaardig, resultaat- en marktgericht, stressbestendig, kunt goed plannen, organiseren en onderhandelen.  
  • Je bent een teamspeler met oog voor de grote lijnen en waar nodig de details. 
  • Je bent flexibel inzetbaar en ook bereid om incidenteel in de avonden en/of weekenden te werken.

Over Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

Duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, molens en monumenten. Sinds 1934 zorgen wij voor de groene schatten in de drukste provincie van ons land. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Zuid-Holland van een afwisselend landschap kan genieten. Stap voor stap werken we aan meer natuur. Dat is hard nodig, want in Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Met de steun van meer dan 50.000 beschermers en hun gezinnen en veel vrijwilligers werken we er hard aan om het groen tussen het grijs te laten groeien van 6 naar 10%. Samen maken we Zuid-Holland nog mooier. Het Zuid-Hollands Landschap is gevestigd in Delft, heeft 52 medewerkers en drie regio’s.

We bieden

  • Een aanstelling voor 1 jaar fulltime (37 uur) met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De functie is ingeschaald in schaal 8 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemings-deel De Landschappen. 

De procedure

Jouw sollicitatie en CV kun je in pdf-vorm uiterlijk 29 februari 2020 sturen aan Het Zuid-Hollands Landschap t.a.v. Nelleke van Bergen, stafmedewerker HRM, n.vanbergen@zhl.nl Regiohoofd Jasper Ohm kan je vragen over de inhoud van de functie beantwoorden en is bereikbaar op telefoonnr. 06 2095 7782.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.