Vacature Regiohoofd Kuststreek

 • Nieuws
 • Vacature Regiohoofd Kuststreek
maandag 30 maart 2020

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar een energieke en gedreven collega die samen met zijn/haar regioteam zorgt voor zowel het beheer van de diverse natuurgebieden als de belangenbehartiging, fondsenwerving en zichtbaarheid van het Zuid-Hollands Landschap in de regio Kuststreek.

Het is helaas niet meer mogelijk om op deze vacature te reageren.

Weet jij wat omgevingsmanagement betekent en wil jij de spil zijn in de externe contacten met bedrijven, collega-organisaties, het regionale politieke en bestuurlijke netwerk en de interne samenwerking met de afdelingen MCF en Bedrijfsvoering? Krijg jij energie van het ontwikkelen en implementeren van een regionale visie en strategie op basis van ons meerjarenbeleidsplan? En ben je in staat om daarmee samen met je team nog meer te betekenen voor natuur en landschap in deze regio? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Over de regio Kuststreek

De regio Kuststreek is gelegen in het dichtstbevolkte deel van de provincie Zuid-Holland. Met grote steden als Rotterdam, Den Haag, Delft en Leiden binnen de regiogrenzen, is "natuur om de hoek" een belangrijk thema. Het regioteam Kuststreek (9 personen, 7 fte) ondersteund door zo’n 120 vrijwilligers) zorgt voor 25 natuurgebieden (bijna 1.200 Ha) tussen Hoek van Holland en Hillegom. Wij werken dagelijks aan de bescherming van dynamische kust- en duingebieden, statige landgoederen en authentieke polderland- schappen. Om dat werk te kunnen doen, werken wij met diverse partijen samen (zoals gemeenten maar ook bedrijven en collega organisaties) en moeten wij aanvullende middelen verwerven zoals via fondsenwerving. Als rode draden door deze regio lopen de Atlantikwall en de Landgoederenzone. Bijna alle natuurgebieden binnen de regio Kuststreek maken onderdeel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen. Het regiokantoor is vooralsnog gevestigd in Hoek van Holland.

Over ons

Duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, molens en monumenten. Sinds 1934 zorgen wij voor de groene schatten en beschermen wij de natuur in de drukste provincie van ons land. Dat doen we door gebieden aan te kopen, in te richten en te beheren. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Zuid-Holland van een afwisselend landschap kan genieten. Stap voor stap werken we daarom aan meer natuur. Dat is hard nodig, want in Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Met de steun van meer dan 45.000 beschermers en hun gezinnen en veel vrijwilligers maken we Zuid-Holland nog mooier. Zo’n 55 deskundige en enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag met veel expertise en passie in voor de natuur. Dat doen we vanuit ons hoofdkantoor in Delft, maar ook vanuit de drie regio’s waar we dicht bij onze natuurgebieden en makkelijk toegankelijk zijn voor mensen in de buurt. Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons Meerjarenbeleidsplan (2019-2023) willen realiseren en bieden onze medewerkers de mogelijkheid om mee te groeien en zich verder te ontwikkelen.

Over de functie

 • Als regiohoofd geef je leiding aan het team van boswachters, zowel uitvoerend als toezichthoudend, de regiobeheerder en een flexibele schil van verschillende medewerkers.
 • Je toetst, herijkt en implementeert een regionale visie en strategie op basis van het nieuwe meerjarenbeleidsplan.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de langjarige instandhouding van terreinen in de regio, waarbij het natuurbeheer wordt gecoördineerd door de regiobeheerder. Bovendien geef je met je regio, op die plaatsen waar dat kan, ruim baan aan de recreatieve beleving van onze terreinen zodat mensen natuur actief in hun hart sluiten.
 • Je bent de spil in de externe contacten in de regio, begrijpt wat publieksparticipatie en lokaal omgevingsmanagement betekenen en beheert en onderhoudt het regionale politieke en bestuurlijke netwerk. Je werkt samen met de afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving om aanvullende middelen te vinden voor projecten en initiatieven.
 • Je ziet kansen en ontwikkelt initiatieven om het beleid van het Zuid-Hollands Landschap sterker uit te voeren en ons vrijwilligersbeleid verder te professionaliseren. Je bent je bewust van wie we zijn en waarvoor we staan en hoe we dat samen met en voor onze omgeving kunnen doen.
 • Je werkt onder verantwoordelijkheid van de directeur-bestuurder en je werkt nauw samen met de andere regio’s, de staf en de afdelingen Marketing, Communicatie en Fondsenwerving en Bedrijfsvoering. Het afdelingsplan van de afdeling Terreinen en Opstallen is in beweging en de komende tijd gebruiken we om dit met betrokkenen verder uit te werken. Je standplaats is het regiokantoor in Hoek van Holland.

 Wat vragen wij?

 • Je hebt ruime ervaring (4-6 jaar) op het gebied van management, leidinggeven en projectleiderschap.
 • Je hebt minimaal een HBO-werk en denkniveau, bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) met een relevante opleiding op het gebied van Bos- en Natuurbeheer of vergelijkbaar.
 • Je hebt passie voor de natuur, landschap, erfgoed en werken met vrijwilligers.
 • Je bent besluitvaardig, resultaat- en marktgericht, stressbestendig, kunt goed plannen, organiseren en onderhandelen.
 • Je bent een teamspeler met oog voor de grote lijnen en waar nodig de details.
 • Je bent flexibel inzetbaar en ook bereid om incidenteel in de avonden en/of weekenden te werken.

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling voor 1 jaar fulltime (37 uur) met uitzicht op een vast dienstverband.
 • De functie is ingeschaald in schaal 8 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

Het is helaas niet meer mogelijk om op deze vacature te reageren.

Jouw sollicitatie en CV kun je in pdf-vorm uiterlijk 19 april 2020 sturen aan Het Zuid-Hollands Landschap t.a.v. Nelleke van Bergen, stafmedewerker HRM, n.vanbergen@zhl.nl

Coördinator Staf Jasper Ohm kan je vragen over de inhoud van de functie beantwoorden en is bereikbaar op telefoonnummer 06-20957782.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.