Vleermuizen op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst Noordwijkerhout

vrijdag 14 september 20:00 - 22:30 uur Kom je mee 'vleerluisteren' in Noordwijkerhout op vrijdag 14 september? Wij gaan op zoek naar de vleermuizen en met een speciaal apparaat kun je ze nog horen ook.

Praktische info

Locatie

Verzamelen op het P-terrein aan de Gooweg 36, 2211 XX, Noordwijkerhout

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

We gaan op zoek naar de vleermuizen op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst. Overdag jagen hier de zwaluwen op muggen, in het duister doen de vleermuizen eigenlijk precies hetzelfde. Toch is de populariteit van deze dieren een stuk minder. De boswachter vertelt je hoe vleermuizen leven en op welke plekken zij zich thuis voelen.

Om de vleermuizen te vinden maken we gebruik van een vleermuisdetector. Vleermuizen kunnen wel zien in het donker, maar omdat ze met hoge snelheid rondvliegen en hun eten moeten vinden, maken ze ook gebruik van hun gehoor. De vleermuizen maken ultrasoon geluid en met de echo daarvan krijgen ze een geluidsbeeld van de omgeving. Wij kunnen dat geluid met het blote oor niet of nauwelijks horen, maar een vleermuisdetector zet het ultrasone geluid om in iets dat wij wel kunnen horen. 

Trek donkere kleding aan en neem een zaklamp mee, want het kan behoorlijk donker zijn op het landgoed met zijn oeroude bomen en de prachtige spiegelvijver.

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan bij Gooweg 36, 2211 XX, Noordwijkerhout. (Tussen Noordwijk-Binnen en Noordwijkerhout, ter hoogte van bushalte Nieuw Leeuwenhorst).

Leuk voor kids
Bijzonderheden

Trek donkere kleding aan en neem een zaklamp mee.

Locatie

Verzamelen op het P-terrein aan de Gooweg 36, 2211 XX, Noordwijkerhout

Ook interessant

zaterdag 24 november
Kindermiddag braakballen pluizen
Leuk voor kinderen
Rockanje
zondag 28 april
Voorjaar in Ockenburgh
Bijzondere flora
Den Haag
Stransdwandeling
Den Haag