Vlotjes- en vogeldag 2019 Ouderkerk aan de IJssel

Sijmen Hendriks

woensdag 26 juni 13:00 - 17:00 uur Kom jij helpen vlotjes te timmeren voor de zwarte stern? Dit vogeltje heeft onze hulp nodig, want er zijn maar weinig drijvende waterplanten waarop ze kunnen broeden. Daarom gaan we aan de slag om vlotjes te maken, zodat de jonge sterns veilig kunnen opgroeien. Een super leuke dag in de Krimpenerwaard, waar je gratis aan mee kunt doen, samen met de (klein-)kinderen.

Sijmen Hendriks

Praktische info

Locatie

Ingang ter hoogte van Schaapjeszijde 4, Ouderkerk aan den IJssel

Filmpje: zo leuk was het vorig jaar (2018)

Er wordt deze middag niet alleen gebouwd, maar je kunt ook vogels spotten met de boswachter, vanalles leren over insecten, waterdiertjes vangen of genieten van limonade en koek.

Tussen 13.00 en 17.00 uur is er dus van alles te beleven. Om iedereen voldoende tijd en aandacht te geven, werken we dit jaar met tijdsblokken waarin je je vlotje kunt komen timmeren. Kies hieronder hoe laat je wilt beginnen.

Meld je gratis aan

Aanmelden voor 13:00 uur
Aanmelden voor 14:00 uur
Aanmelden voor 15:00 uur
Aanmelden voor 16:00 uur

Hoe kom je er?

Je bent van harte welkom in Ouderkerk aan den IJssel, Schaapjeszijde 4, in en om de beheerboerderij van het Zuid-Hollands Landschap. Wij raden aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen, want er zijn op het terrein maar een beperkt aantal parkeerplaatsen.

Deze dag organiseren we samen met de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK), Weidehof Krimpenerwaard en De Groene Motor.

Praktische info

Honden niet toegestaan

De hond kan niet mee naar deze middag.

Locatie

Ingang ter hoogte van Schaapjeszijde 4, Ouderkerk aan den IJssel

Ook interessant

zaterdag 14 december
Kindermiddag braakballen pluizen
Leuk voor kinderen
Rockanje
Zaterdag 21 december t/m zondag 5 januari)
Rendierenspeurtocht
Leuk voor kinderen
Rockanje
Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar
Rhoon