Bezoek het Stedelijk Museum Schiedam met korting

Van 9 juli tot 6 november 2022 kun je de tentoonstelling Levend Landschap bezichtigen in het Stedelijk Museum van Schiedam. Daar zie je hoe kunstenaars de Zuid-Hollandse Maasdelta verbeelden vanaf de zestiende eeuw tot nu toe.

Panorama van Rotterdam (1953) – Marius Richters

Elke zaal van de tentoonstelling heeft een eigen thema: water, lucht, vuur en aarde. In de zaal Vuur zie je hoe de oevers van de rivier rond 1900 zijn veranderd in een industrieel landschap. Er hangen schilderijen waarop de hemel rood kleurt door de verwoestende kracht van het vuur. De impact ​van deze hevige vlammen op het landschap is groot. In andere zalen merk je dat kunstenaars soms ‘smokkelen’ met het landschap waar ze naar kijken. Ze laten bijvoorbeeld spoorwegen, stoomschepen en telegraafpalen weg of combineren elementen van verschillende steden met elkaar.


Profiteer van je Beschermervoordeel

Als Beschermer krijg je 5 euro korting op de entreeprijs. Het reguliere tarief is 12,50 euro. Leden van het Zuid-Hollands Landschap betalen slechts 7,50 euro.

Laat je Beschermerpas zien bij de entree.
Maak gebruik van dit aanbod

Tip: Spring op de fiets voor een compleet dagje uit

Aansluitend bij deze tentoonstelling is er een fietstocht uitgestippeld, waarmee het landschap echt tot leven komt. Je komt langs plekken die door bekende kunstenaars zijn vastgelegd en fietst in een prachtig decor. Een perfecte combinatie!

Vraag de route aan
 • Maaien in de natuur – hoe zit dat?

  Terwijl de meeste Nederlanders van een luie vakantie genieten, is het voor boswachters in regio Veenweiden nu flink aanpoten. De hooibouw is een belangrijke periode voor het beheer van onze graslanden. Maaien is een uitgekiende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: Fotomodellen

  Lijkt het je leuk model te staan voor foto’s die het Zuid-Hollands Landschap gebruikt voor tijdschrift, email-nieuwsbrieven, website en meer? Dit is je kans! Het kost je een paar uur. Als tegenprestatie ontvang je professionele…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomer in Zuid-Holland

  Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen! Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Gratis magazine

  Vind je het leuk om in Zuid-Holland op pad te gaan? En ben je dol op de natuur? Dan is dit magazine wat voor jou.

  Lees verder

  Lees verder