Boek: Vergilius’ bijentuin – 10 euro korting

Is onze kennis van en omgang met bijen veel veranderd in de loop der eeuwen? Het is ruim 2000 jaar geleden dat boerenzoon Vergilius een gedicht over de bijenteelt schreef. Ook toen al werden bijen gehouden voor de honing. De tekst is een mengsel van praktijkvoorlichting en bewondering, met nadruk op het wonder van het bijenvolk. 

In deze uitgave staat het gedicht van ruim 600 regels centraal. Om zijn leerdicht op waarde te kunnen schatten wordt in de inleiding ingegaan op het belang van bijen en kennis hierover in de Romeinse tijd. Na het gedicht volgt een analyse van kennis over bijen vroeger en nu (‘Op bijencursus bij de Romeinen’) en een uitgebreid register. Het is buitengewoon interessant voor de lezer om na te gaan of onze kennis van en omgang met bijen in 2000 jaar veel is veranderd.

Het boek telt 128 pagina’s en is in kleur geïllustreerd.


Profiteer van je Beschermervoordeel

Als Beschermer kun je dit boek bestellen met 10 euro korting. Je betaalt slechts 14,50 euro in plaats van 24,50 euro!


Nog geen Beschermer?

Profiteer van mooie voordelen met de Beschermerspas en steun de natuur bij jou in de buurt.

Meld je hier aan
 • Gezocht: 568 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken we 568 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurherstel nog steeds even noodzakelijk

  Gisteren heeft de kiezer gesproken waarmee een aardverschuiving in de Nederlandse politiek een feit is. Natuurherstel is vandaag en morgen even noodzakelijk als gisteren. Dertien groene organisaties roepen werk van maakt.

  Lees verder

  Lees verder
 • De mooiste boswandelingen

  Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al? Met deze vernieuwde routes kom je vol energie weer thuis. Vraag ze gratis aan voor een prachtige herfstwandeling bij het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder