Het voorjaar komt eraan!

Het zonnetje schijnt, de hyacinten staan in bloei en de eerste weidevogels zijn terug in het land. Daarom hebben wij de mooiste gebieden op een rij gezet om nu te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een landgoedwandeling tussen de stinzen op Huys te Warmont, kom grutto's spotten bij de Hooge Boezem of waai lekker uit bij de Slikken van Voorne!
Dwaal mee door het dromerige landgoedpark rond Huys te Warmont. Voel de historie bij een romantische kerkruïne. En ontdek het huis(houden) van Jan Steen. Oudhollands zijn de uitzichten over de polder en molens vanaf het eiland Koudenhoorn.
De grutto’s zijn terug in ons land. Na een zware reis uit het zuiden kunnen de vogels nu op krachten komen in onze gebieden. Lees hier waar je ze kunt komen bekijken en wat wij doen om ze in stand te houden. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen!
Aan allure geen gebrek op Landgoed Ockenburgh. Vele eeuwen aan geschiedenis zijn zichtbaar, met als hoogtepunt de uitbundig bloeiende stinsenplanten in het voorjaar. Je komt ook uit bij de Zandmotor en diverse verrassingen aan de stadsrand.
Wandelend over lange, rechte hoofdlaan kun je nog voorstellen dat dit ooit een barok landgoed is geweest. Nu vind je hier vooral een park met zeer gevarieerde natuur met bloemen, planten en bomen, onder andere in de mooie stinsentuin.
Dit gebied van 474 hectare ligt ten westen van Oostvoorne en heeft een bewogen geschiedenis. In de monding van de Maas hebben zich geulen, zandplaten en duinen gevormd. Bekijk het prachtige nieuwe filmpje!
In het voorjaar kun je hier volop genieten van bloemenpracht, dankzij vrijwilligers van het Zuid-Hollands Landschap. Op de nauwkeurig bijgehouden website van deze tuin kun je veel informatie vinden over stinzen en hun bloeiperiodes.