GEANNULEERD: Voorjaar in Ockenburgh Hyacintenbos

Fotografie: Jan Balk

zondag 26 april 10:00 - 12:00 uur Het Hyacintenbos, in de Haagse duinen ten zuiden van Loosduinen, is een verborgen paradijs met prachtige voorjaarsbloeiers!

Fotografie: Jan Balk

Praktische info

Locatie

Monsterseweg, 2553 RL, Den Haag

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Extra voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt ook het Zuid-Hollands Landschap extra voorzorgsmaatregelen. Groepsactiviteiten tot 1 juni 2020 zijn geannuleerd. Daarom zal deze activiteit niet doorgaan.

Als je je hebt aangemeld voor deze activiteit, dan brengen we je ook per mail op de hoogte van deze aanpassing. Hartelijk dank voor je begrip.

Oorspronkelijke tekst

Het is elk jaar weer een beetje afwachten: wanneer kunnen we genieten van de blauwe bloemenpracht van de hyacinten in het bos? Afhankelijk van de winter, hopen we vandaag al heel wat hyacinten in bloei te zien op deze wandeling. Wilde hyacinten zijn een van de bekendste stinsenplanten.

Alle stinsenplanten bloeien vroeg in het voorjaar. De eerste beginnen al begin maart en de laatste bloeien door tot in mei. Deze prachtig bloeiende planten zijn in het verleden, vanaf de Middeleeuwen, van buiten Nederland ingevoerd en verwilderd geraakt. Ze zijn inmiddels ingeburgerd.

Destijds zijn de stinsenplanten geplant op buitenplaatsen: kasteeltuinen, oude boerenerven, kloostertuinen en dergelijke. Vooral in Friesland, Groningen, de Achterhoek, buitenplaatsen langs de Vecht maar ook aan de binnenduinrand.

'Stins' is een Fries woord waarmee vanaf ongeveer 1400 ‘stenen huizen’, (landhuizen) worden aangeduid.

De buitenplaats Ockenburgh is met name bekend om zijn wilde hyacint, maar er zijn veel meer stinsenplanten te vinden. Ga met ons mee op pad en laat je verwonderen door deze bijzondere planten, met hun specifieke kleuren en geuren.

Geniet van het voorjaar, wandel mee en laat je verrassen door de vele mooie plekjes waar de gids je mee naar toeneemt!

Praktische info

Parkeren

Gebruik voor de navigatie Monsterseweg 2 in Den Haag. De (gratis) parkeerplaats is aan de linkerkant van de oprijlaan. De gids wacht op je bij de fietsenrekken.

Openbaar vervoer

Buslijn 31 rijdt van bus-/tramhalte Leyenburg naar bushalte Ockenburgh aan de Monsterseweg. Meer bussen rijden naar Kijkduin. Zie ook 9292.nl.

Locatie

Monsterseweg, 2553 RL, Den Haag

Ook interessant

Avontuurlijk
Oostvoorne
26 t/m 30 augustus
De Leidse Hooitocht 2020
Leuk voor kids
Leiden
Cultuurhistorie
Rhoon