Vrijwilliger groen Krimpenerwaard

Steek je graag je handen uit de mouwen en vind je het heerlijk om samen met anderen te werken in de natuur? Kom dan meehelpen als vrijwilliger op maandag of donderdag in de Krimpenerwaard. We verzamelen op deze dagen bij de werkschuur op Schaapjeszijde in Ouderkerk aan den IJssel.

Extra voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt ook het Zuid-Hollands Landschap extra voorzorgsmaatregelen. Daarom hebben wij al onze vrijwilligers geïnformeerd dat het op dit moment niet mogelijk is om vrijwilligersactiviteiten uit te voeren. Dat geldt zowel voor binnen- als buitenklussen. Hartelijk dank voor je begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden.

Oorspronkelijke tekst

Werk je graag in een klein team en vind je het heerlijk om aan de slag te gaan in de natuur? Dan zijn we op zoek naar jou! Afhankelijk van het seizoen, verrichten wij diverse werkzaamheden in het groen. Ben je handig, dan kun je wellicht ook helpen met timmerwerkzaamheden. Je bent op de dagen lekker buiten bezig. 

Waar

De werkschuur van Schaapjeszijde is de uitvalsbasis van het hele terreinbeheer in de Krimpenerwaard. Schaapjeszijde ligt in Polder de Nesse. Polder de Nesse (129 ha.) ligt even ten zuidoosten van Ouderkerk aan de IJssel. Met zijn smalle weidekavels is het heel kenmerkend voor het veenweidegebied, met veel water en her en der wat beplantingsstroken. Polder de Nesse is het grootste weidevogelgebied van het Zuid-Hollands Landschap! 

Wie

We zoeken een actieve aanpakker die, samen met de boswachters, ons helpt met allerlei seizoensgebonden werkzaamheden. Dit betreft bijvoorbeeld:

  • Zagen
  • Hooien
  • Snoeien
  • Handslootwerk 
  • Overig groenonderhoud

Wanneer?

De boswachter van het Zuid-Hollands Landschap zal aangeven welke werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. We gebruiken handgereedschap voor het onderhoud. De werkzaamheden worden wekelijks op maandag en donderdag uitgevoerd van 08.00 tot 16.00 uur. Kun je een van deze dagen, dan ben je ook van harte welkom.

Meld je aan

Spreekt bovenstaande je aan en wil je je inzetten voor de natuur, word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap. Je kunt per e-mail contact opnemen via: regio-veenweiden@zhl.nl. Het Zuid-Hollands Landschap zorgt voor passende vrijwilligerskleding en veiligheidsmateriaal. Als vrijwilliger kun je ook via ons certificaten behalen gerelateerd aan het vrijwilligerswerk.