Vrijwilliger Schaapjeszijde

Hou jij van rust en vind je het heerlijk om alleen of met 1 iemand anders vrijwilligerswerk te doen in de natuur? Kom dan meehelpen als vrijwilliger bij onze werkschuur Schaapjeszijde in Polder de Nesse vlakbij Ouderkerk aan de IJssel.

Vind jij het heerlijk om in je eentje aan de slag te zijn in de natuur, lekker in de stilte? Dan zijn we op zoek naar jou! Afhankelijk van het seizoen, ga je tuinieren, knotten of snoeien en ben je lekker buiten.

Waar

De werkschuur van Schaapjeszijde is de uitvalsbasis van het hele terreinbeheer in de Krimpenerwaard. Schaapjeszijde ligt in Polder de Nesse. Polder de Nesse (129 ha.) ligt even ten zuidoosten van Ouderkerk aan de IJssel. Met zijn smalle weidekavels is het heel kenmerkend voor het veenweidegebied, met veel water en her en der wat beplantingsstroken. Polder de Nesse is het grootste weidevogelgebied van het Zuid-Hollands Landschap!

Wat

De schuur wordt omgeven door natuurterreinen met struiken, bomen en een weids uitzicht. Hoe mooi kan het zijn, dat je werk met de liefde voor natuur combineert. Tijdens je werk, zie je heel veel diersoorten, met in het voorjaar een groot aantal weidevogels.

Wie

We zoeken een actieve aanpakker die ons helpt met het tuin- en erfonderhoud. Dit betreft bijvoorbeeld:

  • Wilgen knotten in de winter
  • Hegjes knippen in de zomer
  • Snoeiwerkzaamheden rondom de schuur
  • Overig tuinonderhoud

Wanneer?

De boswachter van het Zuid-Hollands Landschap zal aangeven welke werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Na een korte inwerkperiode ga je uiteindelijk zelfstandig aan de slag. Voor het onderhoud gebruik je handgereedschap. De werkzaamheden worden wekelijks, bij voorkeur, op dinsdag uitgevoerd.

Meld je aan

Spreekt bovenstaande je aan en wil je je inzetten voor 'Schaapjeszijde', word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap. Je kunt per e-mail contact opnemen via: regio-veenweiden@zhl.nl. Het Zuid-Hollands Landschap zorgt voor passende vrijwilligerskleding, training en veiligheidsmateriaal.