Hoera, zomer! 🌞

Met deze tips beleef hoe mooi de natuur is en verken je onze provincie. Tien weken lang geven we je volop inspiratie om er zelf op uit te gaan en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Schrijf je nu gratis in voor onze zomertips!

Je gegevens
 

Zomer in Zuid-Holland

“Met onze tips ga je een goede én een groene zomer tegemoet! Want wij laten je beleven hoe mooi en veelzijdig de natuur in onze provincie is en wat er buiten allemaal te doen is. Ideaal voor het uitstippelen van je volgende uitstapje op een vrije dag.”

Boswachter Mirjam

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerkrant 2023

  Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste tips verzameld in de Zomerkrant. Gratis beschikbaar voor iedere natuurliefhebber!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder