Week van het Landschap 2021

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers natuur dichtbij huis is. Daarom wordt van 16 t/m 31 oktober de Week van het Landschap gevierd in heel Nederland. Twee weken vol mooie routes en activiteiten voor jong en oud om de natuur in de eigen omgeving te verkennen en te beleven.


Het Zuid-Hollands Landschap doet hier van harte aan mee. Onze boswachters geven je hieronder allerlei tips om van de herfst een feestje te maken.

Verken de Duinen van Oostvoorne met een gids, luister op Landgoed Ockenburgh naar geheimzinnige verhalen over oude bomen of bezoek een bijzonder fort in het donker.
Voor een herfstwandeling ga je natuurlijk het bos in! Om je op weg te helpen hebben onze boswachters hun favoriete bosroutes voor je geselecteerd. Gratis te downloaden.
Ontdek de mooiste plekjes en kom je van alles te weten over de natuur. Deze kaart is ideaal om in huis te hebben voor een prachtige herfstdag. Tijdelijk gratis aan te vragen!
Tijdens de herfstvakantie hoef je je geen moment te vervelen! Kom naar Bezoekerscentrum Tenellaplas en beleef de natuur. Super leuk voor kleine speurneuzen en hun ouders.
We hebben 10 paddenstoelen verzameld om je hersens op te kraken. Welke score weet jij te halen? Test je kennis in 3 minuten.
Wil je je kennis nog even opvijzelen? Kijk dan mee over de schouders van boswachter Lieke en bewonder enkele veelvoorkomende paddenstoelen.