De wilde bij is in groot gevaar

Van de 358 bijensoorten in ons land, wordt meer dan de helft met uitsterven bedreigd. Dat is een regelrechte ramp, want bijen zorgen voor bestuiving. Zonder bijen geen eten! Daarom luiden wij de noodklok voor de wilde bij.
De wilde bij is met uitsterven bedreigd. Dat is een groot gevaar voor ons allemaal. Zonder bestuiving door bijen komt de voedselproductie in gevaar en hebben mensen niets meer te eten. Daarom móeten we de wilde bij redden. En wel nú.
Het Zuid-Hollands Landschap houdt bij het beheer altijd rekening met wilde bijen en andere insecten. Boswachter Richard laat zien hoe we voor bloemrijke akkers zorgen in regio Eilanden. Ook in Veenweiden en Kuststreek halen we alles uit de kast.
Samen met u willen we extra wilde bijenplekken in de provincie realiseren en optimaal beheren. Een belangrijke stap om de wilde bij te redden en andere insecten. Belangrijk voor mens én natuur. Helpt u mee?
Een leven lang graven, schuieren, braken, behangen en tussendoor: bestuiven. Véél bestuiven. Wilde bijen spelen een heel belangrijke rol, maar vaak zijn het toch onbekende, onbeminde beestjes. Hoog tijd voor een ode aan de wilde bij!
Als je over een tuin of balkon beschikt, dan kun je ook zelf wat doen. Zorg voor zand, oud hout en steen zodat bijen een beschut plekje vinden. Of beter nog: maak je eigen bijenhotel. Hier geven we tips hoe je dat het beste kunt doen.