Winterwandeling Landgoed Ockenburgh

Fotografie: Rob Mourits Fotografie: Rob Mourits

zondag 2 februari 10:00 - 12:00 uur Mooie winterdag of niet, het Zuid-Hollands Landschap organiseert een winterwandeling op landgoed Ockenburgh!

Fotografie: Rob Mourits Fotografie: Rob Mourits

Praktische info

Locatie

Monsterseweg, 2553 RL, Den Haag

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Veel van de mooie dingen van landgoed Ockenburgh kun je niet zien in de winter. Of toch wel? Als je goed kijkt zie je vanaf januari de hyacinten en andere stinsenplanten alweer uitlopen. De elzen bloeien al en ook op anderen manieren kun je de natuur zien opleven. Dat alles is natuurlijk afhankelijk van het weer!

Er heerst een aparte sfeer in zo’n winters bos. Je ziet andere dingen, geluiden klinken anders. Er zijn niet zoveel vogels, maar de vogels die er zijn kun je wel beter zien: een groene specht op zoek naar voedsel, een buizerd die hoog in de lucht rondzweeft …

Op 2 februari gaan we kijken hoe de natuur er voor staat. We maken een flinke wandeling over landgoed Ockenburgh, door het Hyacintenbos en de van Leydenhof. Kleed je warm aan en ga mee op pad!

Praktische info

Parkeren

Gebruik voor de navigatie Monsterseweg 2 in Den Haag. De (gratis) parkeerplaats is aan de linkerkant van de oprijlaan. De gids wacht je op bij de fietsenrekken.

Openbaar vervoer

Buslijn 31 rijdt van bus-/tramhalte Leyenburg naar bushalte Ockenburgh aan de Monsterseweg. Meer bussen rijden naar Kijkduin. Zie ook 9292.nl.

Vogels kijken

Er zijn niet zoveel vogels op in de winter, maar de vogels die er zijn kun je wel beter zien: een groene specht op zoek naar voedsel, een buizerd die hoog in de lucht rondzweeft …

Kleed je warm aan

Gezien het jaargetijde wordt het dragen van warme kleding en stevige waterdichte wandelschoenen aangeraden.

Bijzonderheden

U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding.

Locatie

Monsterseweg, 2553 RL, Den Haag

Ook interessant

Wandelen
's-Gravenzande
Wandelen
's-Gravenzande
zondag 20 december
Midwinterwandeling met muziek
Wandelen
's-Gravenzande