Zomertips Regio Eilanden

Regio Eilanden is een uitgestrekte regio, met natuurgebieden in en om Rockanje, Westvoorne, de Kop van Goerree, Zwartewaal, Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht. In totaal beheert het Zuid-Hollands Landschap hier zo'n 1250 hectare aan natuur.

Help met een gift, zodat wij deze waardevolle gebieden in stand kunnen houden

Drie tips van de boswachter

  • 1. Hou je van zon, strand en vogels? Dan zit je bij de Slikken van Voorne goed! Het barst hier van de scholeksters, bonte strandlopers, wulpen en tureluurs. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij Restaurant aan Zee, waar je als Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap een gratis kopje koffie krijgt bij een lekkernij uit de bakkerij.

  • 2. De Duinen van Oostvoorne staat bekend om zijn enorme natuurlijke rijkdom. Tweederde van de Nederlandse broedvogelsoorten komen hier voor en de helft van alle wilde plantensoorten in ons land. Indrukwekkende aantallen! Het is een groot gebied van 264 hectare, ideaal om wandelend of fietsend doorheen te dwalen. Laat je informeren bij Bezoekerscentrum Tenellaplas voor alle mooie routes die hier lopen.

  • 3. Sinds kort is het Zuid-Hollandse Landschap de trotse beheerder geworden van de Crezéepolder. Een zeldzaam zoetwatergetijden gebied, op steenworp afstand van Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Je kunt hier een mooie rondwandeling maken van 5 kilometer. Als je geluk hebt zie je zelfs een bever of zeearend!

Nog meer inspiratie nodig?

De zomertips hebben we per regio ingedeeld. Wil je graag de natuur verkennen in de Regio Kuststreek of Veenweiden? Klik dan hieronder door om de tips van de andere boswachters te zien.
Bekijk al onze tips

Ook zonder verre vakantie kun je volop van de natuur genieten. Daarom heb ik drie tips voor je om er op uit te gaan. Gewoon in Zuid-Holland, dus lekker in de buurt!
Jan Alewijn Dijkhuizen, boswachter handhaving Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

Help met een gift, zodat wij deze waardevolle gebieden in stand kunnen houden