Zomertips Regio Kuststreek

Regio Kuststreek is een dynamische regio, met natuurgebieden in de Bollenstreek, rondom Hoek van Holland en het Westland. In totaal beheert het Zuid-Hollands Landschap hier zo'n 1250 hectare aan natuur.

Help met een gift, zodat wij deze waardevolle gebieden in stand kunnen houden

Drie tips van de boswachter

  • 1. Breng een bezoek aan de Van Dixhoorndriehoek en ga bijvoorbeeld op pad met deze gratis routeHet schrale en open duinlandschap herbergt bijzondere planten, zoals de parnassia en groenknolorchis. Je kunt hier ook veel kustvogels spotten, dus neem je verrekijker mee. Op een warme dag duik je lekker in zee, of je zoekt een terrasje op bij de boulevard.

  • 2. Maak een mooie fietstocht door de Bollenstreek. Huur bijvoorbeeld een OV-fiets op Leiden Centraal en maak een heerlijk rondje van 50 kilometer. Print de route uit of schrijf de fietsknooppunten op een blaadje en je kunt zó op weg.

  • 3. Tussen alle kassen en wegen in het Westland vind je een groene parel waar onze boswachters voor zorgen: het Staelduinse Bos. Een perfect plek om af te koelen op een warme dag en te genieten van de natuur. Er is een uitkijktoren, bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en een speelpoel voor kinderen (natte voeten!).

Nog meer inspiratie nodig?

De zomertips hebben we per regio ingedeeld. Wil je graag de natuur verkennen in de Regio Veenweiden of Eilanden? Klik dan hieronder door om de tips van de andere boswachters te zien.
Bekijk al onze tips

Ook zonder verre vakantie kun je volop van de natuur genieten. Daarom heb ik drie tips voor je om er op uit te gaan. Gewoon in Zuid-Holland, dus lekker in de buurt!
Boswachter Maarten, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

Help met een gift, zodat wij deze waardevolle gebieden in stand kunnen houden