Zomertips Regio Veenweiden

Regio Veenweiden is een uitgestrekte regio, met natuurgebieden in de Krimpenerwaard en in de Vijfheerenlanden. In totaal beheert het Zuid-Hollands Landschap hier zo'n 2000 hectare aan natuur.

Help met een gift, zodat wij deze waardevolle gebieden in stand kunnen houden

Drie tips van de boswachter

  • 1. Maak een mooie struintocht op De Zaag en kijk vanaf de 14 meter hoge beverbrug uit over de Nieuwe Maas. Download bijvoorbeeld de Spindotterroute (1,5/5 km) die hier loopt of de Blauwborstroute (13 km).

  • 2. Bezoek het prachtige natuurgebied De Hooge Boezem en geniet van alle bijzondere vogelsoorten die hier voorkomen. Vergeet niet een verrekijker mee te nemen. Dit uitstapje kun je ook prima combineren met een kijkje bij onze gerestaureerde molen, of het maken van een mooie kanotocht. Check de openingstijden voor je op pad gaat.

  • 3. Wandel over een vlonderpad, dwars door het riet, bij de Zouweboezem. Onderweg hoor je de kleine karekiet, rietzanger, snor en blauwborst al zingen. Achter het kijkscherm komen daar nog tal van watervogels bij. Dit is zonder meer het mooiste gebied van de Vijfheerenlanden. Sluit je avontuur af bij Polder Achthoven, waar je oog in oog kunt staan met een ree. Laarzen of waterdichte schoenen komen vast van pas en als je donkere kleding aantrekt, dan val je ook minder op voor de reeën. 

Nog meer inspiratie nodig?

De zomertips hebben we per regio ingedeeld. Wil je graag de natuur verkennen in de Regio Kuststreek of Eilanden? Klik dan hieronder door om de tips van de andere boswachters te zien.
Bekijk al onze tips

Ook zonder verre vakantie kun je volop van de natuur genieten. Daarom heb ik drie tips voor je om er op uit te gaan. Gewoon in Zuid-Holland, dus lekker in de buurt!
Boswachter Stacey, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

Help met een gift, zodat wij deze waardevolle gebieden in stand kunnen houden