Tips & Tricks

Heerlijk de natuur in om foto's te maken is leuk. We maken het nóg leuker door je de fijne kneepjes van professionals mee te geven. Ook geven we hier tips waar je die mooie natuurbeelden kunt schieten in onze provincie.
Dat uur is de tijd rond zonsop- of zonsondergang wanneer het licht op zijn allermooist is. Dé tijd voor natuurfotografen om foto’s te maken!
Het lichte groen, vroege bloeiers, baltsende watervogels, ooievaars, padden op pad... Wat inspireert jou om de camera te pakken en naar buiten te gaan?
Nicole - een enthousiaste én goede natuurfotograaf - heeft een serie tips voor iedereen die meedoet aan onze BOMEN fotowedstrijd. Laat je inspireren door haar mooie foto’s & goede raad!
Winter in Zuid-Holland is prachtig! Vang het met je camera! Waar? We nemen je mee op onze eigen Elfstedentocht, de Zuid-Hollandse Elf-Schoonheden-Tocht.
We dagen je graag uit om anders te kijken naar ons thema en helpen je daarbij met een paar tips. Waar kan je de combinatie tussen toen en nu vinden in onze provincie? Pak je camera en ga op pad!
Met een witte deken van sneeuw ziet het er buiten totaal anders uit. Ook professioneel fotograaf Nico van Kappel trekt er dan graag op uit. Welke foto-tips heeft hij voor ons?
Wij ontvangen regelmatig mooie foto's van fotografen uit de provincie Zuid-Holland. Piet Broekhof uit Noordwijk en Gert van der Hee bijvoorbeeld. Aan jou, collega-amateurfotograaf, geven zij graag wat tips door. Doe er je voordeel mee!
Grote grazers, kleine kriebelbeestjes, onooglijke mossen en enorme eiken – ze zijn het allemaal waard om te fotograferen. Waar vind jij al die verschillende planten en dieren?
Alles en iedereen telt mee, laten we je daarom deze keer véél kleine tips geven. Pik eruit wat je bruikbaar vindt en schiet straks de mooiste foto’s voor onze fotowedstrijd.
Waar zijn ze te vinden, die echt Hollandse zaken? Lekker dichtbij, in onze provincie. We zetten Zuid-Hollandse tips voor je op een rij.
Fotograferen is zoeken, kiezen en proberen. Bedenk iets en besluit dan om het anders te doen. Kijk eens met andere ogen naar het thema Oud-Hollands van onze fotowedstrijd of laat je inspireren door een expert.
Winterkost is het thema van de laatste fotowedstrijd van 2017. Waar vind je de beste plekken in Zuid-Holland voor de mooiste winterfoto's? Misschien wel dichterbij dan je denkt.
Een dagje Nationaal Park Hollandse Duinen levert een geheugenkaartje vol beeld op. We vroegen Georgette Leltz, kwartiermaker van dit nieuwe nationale park, om de mooiste plekjes.
Waar vind je fotogenieke landgoederen en monumenten in Zuid-Holland? En hoe zet je ze op de foto? Een aantal handige en verrassende tips van de redactie.
Herfstochtenden met nevel en mist zorgen voor prachtige taferelen. Idde Lammers geeft enkele tips om zelf sfeervolle foto’s van de mistbeelden te maken.
Bij dit thema denk je natuurlijk meteen aan fotografen langs de Noordzee, maar er is meer te fotograferen in Zuid-Holland wat hiermee te maken heeft.
Bij macrofotografie is het vaak niet moeilijk om aan een onderwerp te komen. De techniek die er bij komt kijken is echter wel een uitdaging. Suzanne Kuijpers ligt een tipje van de sluier op.
Dit grappige filmpje hebben we gemaakt met inzendingen voor onze fotowedstrijden. Iedereen die heeft meegedaan super bedankt!