Bijzonder dierenleven op Landgoed Ockenburgh

zondag 23 juni 10:00 - 12:00 uur Er leven verrassend veel dieren en diertjes op Landgoed Ockenburgh. Je moet soms wel heel goed opletten om ze te zien. Onze gidsen helpen je graag om ze te vinden en te bekijken tijdens een wandeling over dit bijzondere landgoed.

Praktische info

Locatie

Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg, Den Haag

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Landgoed Ockenburgh is een verrassend groen gebied dicht bij de stad Den Haag. Fantastisch om doorheen te wandelen op een zondagochtend! Wij van het Zuid-Hollands Landschap gidsen je graag op zo'n wandeling.

Deze keer besteden we speciaal aandacht aan de dieren en vooral de diertjes die hier leven. Die dieren vormen een onmisbare schakel in het leven van het bos, maar soms zie je door de bomen ... de dieren niet!

Samen met de gids gaan we kijken en luisteren naar wat er hier is aan dierenleven. Vlinders, spinnen, wantsen, mieren, vogels en nog meer. Soms van heel dichtbij, met een loep; dan weer van een afstandje, om niets te verstoren maar ook om niet geprikt te worden!

Praktische info

Parkeren

Je kunt (gratis) parkeren iets voorbij Monsterseweg 2 in Den Haag, op de parkeerplaats aan de linkerkant van de oprijlaan. Er staan ook fietsenrekken. Dat is ook de plaats waar de gids je opwacht. 

Horeca in de buurt

Brasserie OCK zit in de kas naast villa Ockenburgh. Pluk! en Tuincentrum Ockenburgh hebben beide een lunchroom vlakbij.

Wandelen
Openbaar vervoer

Landgoed Ockenburgh is bereikbaar per bus (halte Ockenburgh aan de Monsterseweg, lijn 31). Tram 2 (Kraayenstein) en 3 (Pisuissestraat) komen ook in de buurt. Plan je route via 9292, de reisplanner van NS of Google Maps

Ook voor kids

Deze excursie is ook geschikt voor kinderen. 

Fietsen

Je kunt heel goed op de fiets naar Landgoed Ockenburgh komen. Er liggen mooie fietspaden in de omgeving! Het dichtstbijzijnde fietsknooppunt is 20.

Locatie

Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg, Den Haag

Ook interessant

26 t/m 30 augustus
De Leidse Hooitocht 2020
Leuk voor kids
Leiden
Avondactiviteit
Lekkerkerk
zondag 20 december
Midwinterwandeling met muziek
Wandelen
's-Gravenzande