Groot geven aan de natuur

Het Zuid-Hollands Landschap zet zich iedere dag in voor de natuur. Belangrijk voor planten en dieren die hier leven en onze eigen leefomgeving. Stap voor stap werken aan meer natuur, het herstel van biodiversiteit en het beschermen van unieke landschappen en bijzondere monumenten. Zo kan iedereen hiervan blijven genieten in Zuid-Holland.

Wilt u de natuur groots steunen? Dan denken wij graag met u mee om uw betrokkenheid op maat in te vullen.

Een groot gebaar

Vanaf een bijdrage van €5.000,- euro kunt u rekenen op een vast contactpersoon en maken we samen een plan op maat dat aansluit op uw persoonlijke interesses. Het is mogelijk om een specifiek project of gebied te steunen via een eenmalige of periodieke schenking. Of met een algemene bestemming, dan besteden we dit op de plek waar de natuur dit het hardst nodig heeft.

In overleg en op basis van uw wensen, betrekken we u graag bij de natuur. Zo kunt u denken aan een veldbezoek om meer te horen wat onze uitdagingen en ambities in een gebied zijn. En door in het gebied te laten zien waar een donatie de natuur vooruit helpt. Bij gerichte donaties houden we u op de hoogte van de voortgang in het project.

Donateurs vertellen

Aankoop Langeveld

Ondernemer Stan Roestenberg is nauw betrokken geweest bij de aankoop van duingebied Langeveld door het Zuid-Hollands Landschap.

Ik woon vlakbij Nieuw Leeuwenhorst bij Noordwijk en zie iedere dag wat een ‘stukje’ groen kan doen. Op zakelijk vlak ben ik op veel plekken bezig geweest met het verbeteren van een de leefomgeving. Daar sluiten de activiteiten van het Zuid-Hollands Landschap perfect bij aan.”

“Dat we de krachten hebben kunnen bundelen voor deze aankoop bij Langeveld was een mooie samenloop van omstandigheden. Ik ben zelf graag en veel in de natuur, bijvoorbeeld om te fietsen, hardlopen of het hoofd leeg te maken na een stressvolle dag. Waar kan dat beter dan in dat soort gebieden. De natuur voegt op die manier echt iets toe aan je leven.”

Broedvogeleiland

Wim Kerkhof, secretaris van de Stichting Haagvalken is nauw betrokken geweest bij realisatie van een broedvogeleiland.

“De oprichters van onze stichting wonen in Zuid-Holland en hebben veel affiniteit met de natuur in hun leefomgeving. De natuurgebieden zijn erg versnipperd in deze provincie en juist ook postzegeltjes natuur moeten echt behouden blijven. En dat ondersteunen wij graag. Het geeft veel voldoening om met eigen ogen te zien dat het aangelegde broedeiland een groot succes is.”

“Naast het realiseren van het broedeiland, heeft de stichting meer mogelijk gemaakt. Er is een speciale wagen gekomen die op manifestaties wordt ingezet om bezoekers te informeren over het Zuid-Hollands Landschap. En zijn er drie werkboten aangeschaft, waardoor zelfs afgelegen plekken bereikbaar worden voor natuurbeheer. Dit soort initiatieven zijn hard nodig.”

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder