Groot geven aan de natuur

Het Zuid-Hollands Landschap zet zich iedere dag in voor de natuur. Belangrijk voor planten en dieren die hier leven en voor onze eigen leefomgeving. Stap voor stap werken we aan meer natuur, het herstel van biodiversiteit en het beschermen van unieke landschappen en monumenten. Zo kan iedereen hiervan blijven genieten in Zuid-Holland.

Wilt u de natuur groots steunen? Dan denken wij graag met u mee om uw betrokkenheid op maat in te vullen.

Neem contact op

IJsvogel
Reegeit
Oranjetip

Een groot gebaar

Vanaf een bijdrage van 5.000 euro kunt u rekenen op een vast contactpersoon en maken we samen een plan op maat dat aansluit op uw persoonlijke interesses. Het is mogelijk om een specifiek project of gebied te steunen via een eenmalige of periodieke schenking. Of met een algemene bestemming, dan besteden we dit op de plek waar de natuur dit het hardst nodig heeft.

Op basis van uw wensen betrekken we u graag bij de natuur. Zo kunt u denken aan een veldbezoek om te horen welke uitdagingen er spelen en wat onze ambities zijn. En we tonen u graag waar een donatie de natuur echt vooruit kan helpen. Bij gerichte donaties houden we u op de hoogte van de voortgang in het project.

Donateurs vertellen

Meer beschermde natuur

Ondernemer Stan Roestenberg is nauw betrokken geweest bij de aankoop van duingebied Langeveld door het Zuid-Hollands Landschap.

Ik woon vlakbij Nieuw Leeuwenhorst bij Noordwijk en zie iedere dag wat een ‘stukje’ groen kan doen. Je hoofd leegmaken na drukke dag, waar kan dat beter dan in de natuur? Op zakelijk vlak ben ik veel bezig geweest met het verbeteren van de leefomgeving. Daar sluiten de activiteiten van het Zuid-Hollands Landschap perfect bij aan.”

Een broedplek voor vogels

Wim Kerkhof, secretaris van de Stichting Haagvalken is nauw betrokken geweest bij realisatie van een broedvogeleiland.

“De oprichters van onze stichting wonen in Zuid-Holland en hebben veel affiniteit met een groene leefomgeving. In onze provincie is de natuur erg versnipperd en kwetsbaar. Het zijn juist de postzegeltjes die onze steun nodig hebben. Het geeft veel voldoening om met eigen ogen te zien dat het aangelegde broedeiland een groot succes is.”

Uw bijdrage helpt!

In Zuid-Holland staat de natuur continue onder druk. Door verstedelijking krijgen dieren, planten en insecten steeds minder ruimte en dreigen soorten te verdwijnen. Het Zuid-Hollands Landschap wil daar samen met u verandering in brengen. Uw bijdrage helpt om onze provincie groen en gezond te houden.

Vier vormen van schenken

 • 1. Direct online doneren

Wat geweldig dat u een grote bijdrage wilt doen! Via deze link kunt u eenvoudig en veilig doneren via iDEAL of Creditcard. Een andere optie is om uw bijdrage over te maken op NL94INGB0000307176 t.n.v. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Vermeld u dan ook uw contactgegevens? Dan kunnen wij u bedanken en op de hoogte houden van de besteding van uw gift.

 • 2. Structureel doneren met belastingvoordeel

Met een periodieke schenking doneert u minimaal 5 jaar een vast bedrag en maakt u meerjarige projecten mogelijk. Het Beschermerschap met alle bijkomende voordelen is bij de schenking inbegrepen. En u profiteert optimaal van belastingvoordeel. Lees hier meer over de voordelen van periodiek schenken.

 • 3. Fonds op naam

Met uw eigen Fonds bij het Zuid-Hollands Landschap kunt u op een persoonlijke manier bijdragen. Om herinneringen te koesteren, een bijzondere gelegenheid te vieren of langdurig te investeren in een specifiek thema. U bepaalt met ons het doel. Het fonds kan worden opgericht via een eenmalige of periodieke gift vanaf €50.000 bij leven of door opname in uw testament. Neem hier contact met ons op.

 • 4. Nalaten

Via een nalatenschap kunt u de natuur in Zuid-Holland op een heel bijzondere en persoonlijke manier steunen. Daarmee regelt u nu alles voor later en geeft u de natuur een toekomst; zodat generaties na u ook van onze prachtige provincie kunnen blijven genieten. Lees hier meer over de mogelijkheden van nalaten.

Zuid-Hollands Landschap: erkend en betrouwbaar

 • Het Zuid-Hollands Landschap is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), wat betekent dat u met belastingvoordeel kunt doneren aan de natuur.
 • Daarnaast is het Zuid-Hollands Landschap door het CBF Erkend als Goed Doel. Alleen organisaties die betrouwbaar en transparant zijn ontvangen de CBF erkenningsregeling voor goede doelen.
 • De resultaten en impact van ons werk leest u in onze jaarverslagen.

Vragen? We staan voor u klaar.

Bastiaan Bot Relatiebeheerder Fondsen
en Bijzondere Giften

Wilt u eens verder praten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Uw persoonlijke motivatie is voor mij erg belangrijk, omdat ik zo kan peilen welke behoeften er leven en hoe het Zuid-Hollands Landschap daarop kan inspelen. Bel mij gerust op via 06 – 8223 5591 of stuur een e-mail aan b.bot@zhl.nl.

Bastiaan Bot Relatiebeheerder Fondsen
en Bijzondere Giften

 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder