Nieuws

dinsdag 7 april
Nationale Bijentelling
Wat zoemt er in jouw achtertuin? Op 18 & 19 april kan je weer meetellen tijdens de Nationale Bijentelling. Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Alle hulp is welkom, daarom vragen we iedereen om een half uurtje mee te tellen in de tuin of op het balkon.
Wij zoeken een enthousiaste en ondernemende collega voor onze groeiende afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). Deze collega voert onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd MCF ons voorlichtings- en educatiebeleid uit en zorgt voor het dagelijks beheer van ons bezoekerscentrum in de regio Eilanden (Rockanje).
Wij zijn op zoek naar een vindingrijke en energieke collega die zijn kennis en kunde als rentmeester wil inzetten voor onze terreinen en alles wat daarop staat.
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar een energieke en gedreven collega die samen met zijn/haar regioteam zorgt voor zowel het beheer van de diverse natuurgebieden als de belangenbehartiging, fondsenwerving en zichtbaarheid van het Zuid-Hollands Landschap in de regio Kuststreek.
Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen over de impact van het coronavirus op wandelen. Welke regels gelden er op dit moment?
Wilt u het Zuid-Hollandse landschap nog mooier maken door een klein landschapselement aan te leggen of te herstellen? Denk hierbij aan knotwilgen, laanbomen, boerenheggen, bloemrijke weides, waterpoelen of fruitboomgaarden. Als u een goed idee heeft om zo'n streekeigen element terug te brengen in het landschap, dan kunt u een voucher aanvragen via De Groene Motor van 250, 500 of 1000 euro. Een welkome ondersteuning van de provincie om uw plan te realiseren!
Dit weekend trekken mensen massaal de natuur in om van de lente te genieten. Het is heerlijk om buiten uit te waaien, maar volg daarbij de richtlijnen van het RIVM. Houd 1,5 meter afstand van elkaar en blijf binnen als je verkouden of grieperig bent.
donderdag 19 maart
Maak kennis met de kluut
Nu onze wereld op z’n kop staat en alle vanzelfsprekendheid lijkt te zijn verdwenen, volgt de natuur haar ritme zoals altijd. En is het een drukte van belang nu broedvogels in grote aantallen terugkeren. Grutto´s, tureluurs, kleine mantelmeeuwen en scholeksters trekken deze periode massaal terug naar hun broedgebieden. Dat geldt ook voor de kluten die vanuit het Middellandse Zeegebied gewoon weer neerstrijken in de Crezéepolder en op natuureiland Sophiapolder in Hendrik-Ido-Ambacht.
Natuurlijk weten we allang dat het heerlijk is om in de natuur te zijn. En dat een wandeling in het groen een goede remedie is tegen piekergedachten. Maar wist je ook dat daadwerkelijk bewezen is dat natuur gelukkig maakt? Door tal van onderzoeken zelfs. Hieronder hebben we er drie op een rijtje gezet.
Wij zoeken een enthousiaste, gedreven en resultaatgerichte collega voor onze groeiende afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). Deze nieuwe collega heeft als primaire taak de werving van bedrijfspartners en -donaties en werkt onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd MCF.
Dat we sociale contacten zoveel mogelijk moeten beperken, wil niet zeggen dat we de hele tijd binnen moeten blijven. Trek er lekker op uit, adem de frisse lucht in en maak je hoofd leeg. Het is heerlijk in onze gebieden!