Nieuws

Het Zuid-Hollands Landschap ontvangt weidevogels met open armen in de Vosse- en Weerlanerpolder bij Hillegom. Onze boswachters hebben hier een plasdras-situatie gecreëerd, zodat grutto's, kieviten en tureluurs zich hier direct thuis voelen. Een nieuwe pomp op zonne-energie zorgt voor het juiste waterpeil.
Van 5 t/m 9 maart gaat het Zuid-Hollands Landschap op Landgoed Huys te Warmont aan de slag om de kenmerkende lanen in stand te houden. Bomen worden gecontroleerd op dood hout en door aanliggende bomen te snoeien worden lanen beter zichtbaar gemaakt. Met deze werkzaamheden zorgen we ervoor dat het historische karakter van dit bijzondere landgoed behouden blijft.
Als achtjarige wist Arjan van den Heuvel het al: hij wilde later boswachter worden. Nu is hij regiohoofd Kuststreek van het Zuid-Hollands Landschap.
vrijdag 16 februari
Goed Geld Gala 2018
Op donderdag 15 februari 2018 vond het Goed Geld Gala 2018 plaats. De Nationale Postcode Loterij steunt LandschappenNL met 13,5 miljoen euro dit jaar! Dat is fantastisch nieuws voor natuur en landschap in Nederland.
donderdag 25 januari
Reeën spotten in Mildenburgbos
Ze zijn er echt, reeën in het Mildenburgbos! Een ree spotten is een unieke ervaring. Ga dus mee met de gids van het Zuid-Hollands Landschap op zoek naar reeën in het Mildenburgbos in Oostvoorne en leer van alles over de natuur. Er zijn drie excursies waar je uit kunt kiezen: zaterdag 3 maart, 17 maart of 7 april 2018.
donderdag 18 januari
Resultaten om trots op te zijn!
Nu we aan het begin staan van het nieuwe jaar, is dit een mooi moment om terug te blikken op 2017. Om te laten zien wat we samen allemaal bereiken, hebben we een korte (én een lange) terugblik gemaakt. De prachtige natuurbeelden zijn van Edwin Haighton.
De Bonnenpolder, naast het Staelduinse Bos, staat op het punt te veranderen. En het wordt er alleen maar mooier en gevarieerder op! De polder blijft open en groen, maar er komt veel meer natuur en het gebied wordt beter toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Je geniet er straks van bloeiende bloemen in de polder, jonge duinen aan de bosrand of een jagende grote zilverreiger aan de oever van de poldersloten.
Half december ontvingen omwonenden van Landgoed Ockenburgh een uitnodiging om het nieuwe jaar in te luiden met een ontspannen wandeling op Landgoed Ockenburgh met boswachter Fred Spreen en zijn collega’s van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Deze uitnodiging was niet aan dovemans oren gericht! Ruim 1600 mensen kwamen op 7 januari jl. genieten van een prachtige winterse wandeling op Landgoed Ockenburgh.
Sinds een half jaar is Ninouk Vermeer regiohoofd Veenweiden bij het Zuid-Hollands Landschap. Met haar team van zeven boswachters beheert Ninouk zo’n 2.000 hectare natuurgebieden en waardevolle cultuurlandschappen in de Krimpenerwaard en Vijfheerenlanden.
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap werkt de komende periode aan de realisatie van een nieuwe entree van het Staelduinse Bos aan de Staelduinlaan in ’s-Gravenzande.