Nieuws

Ons bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje is momenteel gesloten vanwege een grote verbouwing (en al langere tijd in verband met corona). Beheerder Wendy Cieremans vertelt je hieronder meer over deze verbouwing.
donderdag 18 februari
Rotterdam de boer op!
Spectaculair meer biodiversiteit op het platteland, eerlijk geproduceerd regionaal eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. In Rotterdam komt deze droom tot leven dankzij een speciale gift van 5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Met een unieke coalitie van boeren, natuurorganisaties, ketenpartijen, (online) supermarkten werken we hier samen om deze ambitieuze droom waar te maken.
Wat kun je in de voorjaarsvakantie nou weer doen nu bijna alles dicht is of niet mag? Boswachter Mirjam heeft een idee: Vogelbingo! Heel simpel, maar o zo leuk. En kinderen steken er ook nog wat van op.
Wil jij als regiobeheerder eindverantwoordelijk zijn voor alle facetten van het dagelijks beheer van onze natuurgebieden? Heb je een overall-visie op en ruime ervaring met het beheren van dynamische natuur in een drukke regio? En ben je helemaal thuis in de beheercyclus van planning, uitvoering en evaluatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.
dinsdag 16 februari
Column: Waar is de mol?
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Ben jij een allround administratieve medewerker met ervaring in Exact, projectenadministratie en grootboek, hands on, secuur, klantvriendelijk en flexibel? Dan hebben wij een leuke parttime baan voor je op ons kantoor in Delft.
Een regenachtige dag op Huys te Warmont. Ideaal weer om bomen aan te planten! Boswachter Maarten laat zien hoe we op dit landgoed een vervallen laan in ere herstellen. Daar hebben we weer jarenlang plezier van, zowel mens als dier.
Het Zuid-Hollands Landschap heeft onlangs winterverblijfplaatsen voor vleermuizen gerealiseerd in Fort Penserdijk nabij Brielle. De nieuwe verblijfplaatsen zijn geschikt gemaakt voor de gewone dwergvleermuis, grootoorvleermuis, ruige dwergvleermuis en watervleermuis, soorten die in de omgeving kunnen voorkomen. De kers op de taart zou de komst van de meervleermuis zijn.
dinsdag 9 februari
Schaatsen in coronatijd
IJs! Eindelijk kunnen de schaatsen weer uit het vet. We begrijpen als geen ander dat je graag naar buiten wilt om het ijs uit te proberen en wensen je heel veel winterpret. Maar we leven helaas wel nog steeds in tijden van corona. Daarom geven we dit jaar geen tips voor schaatslocaties, maar hebben we wel wat andere punten van aandacht.
Op deze pagina vind je tips en richtlijnen om veilig van de natuur te genieten tijdens de coronacrisis. Bij het Zuid-Hollands Landschap kun je heerlijk wandelen, fietsen en met dit winterweer zelfs schaatsen, maar er zijn wel wat punten om extra op te letten.