Nieuws

donderdag 9 september
Vacature Boswachter Communicatie
Kun jij inwoners van Zuid-Holland warm maken voor de bijzondere natuur in deze dichtbevolkte provincie? Vind je het leuk om verhalen te vertellen, mensen te boeien en te betrekken? Heb je passie voor natuur, een vlotte pen en ervaring met PR en/of journalistiek? Dan kunnen we jouw talenten in ons team goed gebruiken.
Nergens in Europa staat de natuur zo onder druk als in Nederland. Geruisloos verdwijnen niet alleen zeldzame, maar ook heel gewone planten en dieren uit onze omgeving. Jaar in jaar uit. Vele onderzoeken hebben dit al laten zien. Er gaat buiten in de natuur iets fundamenteel mis, maar in de Haagse binnenkamers ging het de afgelopen tijd niet één keer over natuur.
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Fietsend, wandelend, vissend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Iedereen geniet op z’n eigen manier van de natuur. Om elkaar de ruimte te geven en de natuur te beschermen, is er de Buitencode. Als iedereen de code respecteert, kunnen we allemaal blijven genieten van de natuur. Ruimte voor elkaar, sportief gebaar.
woensdag 1 september
Vacature Regiohoofd Eilanden
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar een gemotiveerde en deskundige collega die samen met het regioteam zorgt voor het beheer en de ontwikkeling van deze regio. Jij bent ons gezicht in de regio Eilanden wat betreft gebiedsprocessen, regionale netwerken (waaronder fondsenwerving) en belangenbehartiging. Je bent een spin in het web en een verbindingsofficier die kansen weet te vinden en te verzilveren.
Kom je weer fruit plukken in onze boomgaard bij het Schoonrewoerdse Wiel? Het fruit is rijp om te worden gebruikt in een overheerlijke appeltaart of als stoofpeertjes. Het is verplicht om vooraf te reserveren. Aanmelden kost niets, maar voor het fruit rekenen we een bijdrage per kilo. Betalen kan alleen contant.
Eindelijk is het zover: na maanden verbouwen, opent Bezoekerscentrum Tenellaplas zondag 25 juli haar deuren opnieuw voor publiek! Het bezoekerscentrum onderging een metamorfose inclusief een compleet nieuwe tentoonstelling. Het Zuid-Hollands Landschap kan niet wachten om bezoekers weer te verwelkomen. Deze zomer verschijnt elke week een nieuw element in de tentoonstelling en kunnen bezoekers deelnemen aan een van de extra activiteiten.
Op 13 juli heeft het college van B&W van de gemeente Rotterdam het ontwerp bestemmingsplan Oranjebonnen goedgekeurd. Met de definitieve vaststelling van het plan – naar verwachting in september 2021 – kunnen we aan de slag met het realiseren van maar liefst 128 hectare nieuwe natuur, aansluitend op de bestaande natuur in het Staelduinse Bos.
Ben jij een gedreven regelaar en ondersteuner die onze afdeling Vrijwilligers komt versterken, zodat wij met het team de vrijwilligers- en burgerinitiatieven in Zuid-Holland kunnen ondersteunen? Die hands-on, flexibel en klantvriendelijk is, van aanpakken weet en alle voorkomende werkzaamheden oppakt? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Al een aantal weken voeren we actie voor meer natuur in Zuid-Holland. Plannen voor uitbreiding van de natuur in onze provincie dreigen te verzanden. Tegelijkertijd hebben we een unieke kans om 72 hectare grond aan te kopen en zo grotere aaneengesloten natuurgebieden te vormen. Voor deze aankoop hebben we 200.000 euro nodig.