Nieuws

De vochtige duinvalleien in de Van Dixhoorndriehoek hebben zich de afgelopen jaren prachtig ontwikkeld. De inspanningen hiervoor zijn niet voor niets geweest: de vegetatie en insecten, met name libellen, hebben sterk van deze ontwikkelingen geprofiteerd. Inmiddels zijn er vele zeldzame soorten te vinden. Aanvullende maatregelen moeten het gebied nu nog robuuster en vooral klimaatbestendiger maken.
dinsdag 15 oktober
Vacature Regiohoofd Eilanden
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar een gemotiveerde en deskundige collega die samen met het regioteam zorgt voor het beheer van de diverse natuurgebieden en opstallen van het Zuid-Hollands Landschap in de regio Eilanden. Het betreft een functie voor 37 uur (1fte). Sta jij binnenkort aan het hoofd van deze mooie regio?
Ben jij een projectleider en heb je ruime ervaring met het trekken van projecten in het veld, van natuur tot opstallen, van planvorming tot uitvoering? Kun je creatief en zakelijk denken, projectconcepten vertalen in concrete plannen, deze realiseren en daarbij indien nodig partijen met verschillende belangen verenigen? Kun je in samenspraak met onze boswachters en regiobeheerders zorgen voor ingrepen in bestaande natuur en inrichting van nieuwe natuur, die daarna ook nog goed en efficiënt te beheren zijn? En heb je ook nog hart voor de natuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!
donderdag 26 september
Hoera er is een kalfje geboren!
Babynieuws op het Eiland van Brienenoord in Rotterdam-Zuid. Een van de Schotse Hooglanders daar is onlangs bevallen van een kalfje.
Ben jij die creatieve strateeg met mensenkennis en een groen hart die samen met het team een succes gaat maken van Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF)? Je weet waar je heen wil, bent een sterk MT lid en haalt het beste uit de mensen waar je mee samenwerkt. Samen met hen maak je je hard voor het nieuwe Meerjarenbeleidsplan, maak je steeds meer mensen enthousiast voor ons groene doel en je weet als geen ander hoe bedrijfssponsoren en fondsen langdurig te verbinden aan onze mooie organisatie. Met als hoogste doel: Beschermen van natuur, landschap en erfgoed in Zuid-Holland!
donderdag 5 september
Column: Schatten van de herfst
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met haar collega's houdt zij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
dinsdag 3 september
Trots op nieuwe Multivan!
Super trots zijn we op de nieuwe ‘Multivan’ van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap! Het is een gloednieuwe schaftwagen voor onze vrijwilligers én een ontmoetingsplek op evenementen die daarnaast gebruikt kan worden voor educatieve doeleinden. Tijdens de Leidse Hooidagen 2019 was de nieuwe Multivan voor het eerst te bewonderen!
Maandag 2 september heeft VVD Kamerlid Arne Weverling samen met Laurine Bonnewits (VVD Zuid-Holland) een bezoek gebracht aan het Staelduinse Bos bij het Zuid-Hollands Landschap. Beide VVD’ers zijn in een waadpak een poel ingegaan, om uitleg te krijgen van groene vrijwilligers. Er is gesproken over natuurbescherming, biodiversiteit en integrale & natuurinclusieve ontwikkeling in en rondom steden.
Kom in het weekend van 31 augustus / 1 september naar Polderpark Cronesteyn en ga op avontuur tijdens de Leidse Hooidagen. Er is heel veel te beleven, van slootjes-safari, tot Nature Escape Room en van blote-voeten-pad tot bijenhotels timmeren. Een leuk uitje voor het hele gezin!
Gezocht: een ondernemende programmamedewerker Erfgoed en Groen bij De Groene Motor (32 uur | 0,8 fte). Op enthousiaste wijze ondersteun je vrijwilligers(groepen in erfgoed en groen, je initieert en begeleidt diverse projecten, en geeft lopende projecten nieuwe energie. Ben jij de nieuwe collega die wij zoeken?
De Groene Motor ondersteunt vrijwilligers in groen en erfgoed binnen de provincie Zuid-Holland. Om ons werk zo goed mogelijk te kunnen doen, zijn we op zoek naar een enthousiaste programmamedewerker projectondersteuning (32 uur | 0,8 fte). We zoeken een collega die actief vrijwilligersgroepen en het team ondersteunt en een kei is in administratie. Daarnaast schrijf je mee aan ons vrijwilligersbeleid en breng je de kennis over aan onze vrijwilligers. Iets voor jou?