Nieuws

Twee op de drie Nederlanders overwegen na te laten aan een goed doel. Tegelijkertijd vinden mensen het soms moeilijk om hun wensen te bespreken met familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau The Choice onder ruim 1500 Nederlanders van 30 jaar en ouder. Vandaag starten 89 samenwerkende, erkende goede doelen een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.
dinsdag 14 november
Column: Heel Holland Hakt
Richard Hagendoorn is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met zijn collega's houdt hij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Vandaag heeft de provincie Zuid-Holland aan onze stichting laten weten dat de aanbesteding van de Crezéepolder vanwege een procedurefout overgedaan moet worden.
Op 31 oktober 2017 overhandigden Lodewijk Hoekstra, ambassadeur voor een groener Nederland en Hank Bartelink van LandschappenNL 22.675 handtekeningen aan Kamerleden van bijna alle politieke partijen om aandacht te vragen voor de achteruitgang van biodiversiteit in Nederland.
Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout ligt er weer prachtig bij. Directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap Michiel Houtzagers heropende op 25 oktober, samen met de voormalige eigenaar van het landgoed mevrouw Alexandra van den Bosch-van Heeckeren van Brandsenburg het landgoed. In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan het herstel van de Spiegelvijver, Koepelberg en de historische zichtas van de Koepelberg naar Huize Dijkenburg. Het resultaat is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland.
Mooi nieuws! Het Zuid-Hollands Landschap heeft de laatste, ontbrekende 14 hectare van het Veenweidepark bij Gouda aangekocht van de provincie Zuid-Holland. De provincie koos onze stichting uit als de bieder met het beste plan.
Véél landgoederen en markante panden vind je in de kuststreek. Een dag struinen door Nationaal Park Hollandse Duinen levert je een geheugenkaartje vol beeld op. We vroegen Georgette Leltz, kwartiermaker van dit nieuwe nationale park, om de mooiste plekjes.
woensdag 20 september
Dag van de Zandmotor 2017
Op maandag 18 en dinsdag 19 september beleefden ruim vierhonderd ouderen een bijzondere dag op het strand en in de natuur. Stichting het Zuid-Hollands Landschap organiseerde samen met de Haagse zorginstellingen Florence en Reakt voor de vierde keer deze stranddagen.
dinsdag 12 september
Jonge reeën dood gebeten
In een week tijd zijn twee jonge reeën doodgebeten door honden in de Duinen van Oostvoorne. Boswachter Jan Alewijn Dijkhuizen van Stichting het Zuid-Hollands Landschap vertelt: “Afgelopen week vond ik twee jonge reeën die aangevallen waren door honden. De eerste was al dood toen ik het dier vond, de tweede is door een dierenarts uit zijn lijden verlost. Het laat zien hoe belangrijk het is om je als hondeneigenaar bewust te zijn van de instincten van je hond en daar goed naar te handelen.”
zondag 10 september
Column: De grote vlucht
Maarten van der Valk is assistent regiohoofd van het Zuid-Hollands Landschap in de regio Eilanden. Samen met zijn collega's houdt hij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.