Nieuws

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, biovergister Ekodorp en Vermeulen Groep zorgen er in een unieke pilot voor dat huishoudens in Zuid-Holland deze zomer energie uit de natuur kunnen gebruiken. Distels en brandnetels uit weidevogelgebied worden omgezet in duurzame energie.
Het Zuid-Hollands Landschap en Ingenieursbureau Rodewijk uit Lisse slaan de handen ineen voor de natuur. Rodewijk wordt officieel Groene Partner wat inhoudt dat het ingenieursbureau het Zuid-Hollands Landschap kosteloos met raad en daad bij zal staan bij het verwerven, beheren en ontwikkelen van natuur en landschap.
Stichting het Zuid-Hollands Landschap en vijf andere natuurorganisaties hebben beroep aangetekend bij de rechtbank tegen de vergunningen die de gemeente Den Haag heeft verleend voor 35 strandhuisjes bij Kijkduin.
Leerlingen van het Helinium Technasium in Hellevoetsluis hebben meegedacht over de herbestemming van Fort Noorddijk nabij Nieuwenhoorn. Afgelopen dinsdag werden de 5 beste ideëen gepresenteerd aan Stichting het Zuid-Hollands Landschap.
donderdag 22 juni
Welkom in de krimpenerwaard
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft het afgelopen jaar, in samenwerking met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de provincie Zuid-Holland en lokale agrariërs, Polder De Nesse, de Berkenwoudse Driehoek en Oudeland-Zuid ingericht. Op donderdag 22 juni zijn deze drie pareltjes feestelijk geopend.
maandag 19 juni
Column: Jakobskruiskruid
Joop Westerveld is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met zijn collega's houdt hij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Een dag naar het strand of buiten genieten van de natuur is niet voor alle ouderen vanzelfsprekend. Wij vinden het belangrijk dat iedereen van de natuur in onze provincie kan genieten. Daarom organiseren wij elk jaar de Dag van de Zandmotor. Op deze dag nemen we ouderen mee naar buiten in ons prachtige Zuid-Hollands landschap. Op maandag 18 en dinsdag 19 september is het weer zover!
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap organiseerde dit jaar voor het eerst de Bunkernacht in het Staelduinse Bos. De 45 beschikbare plaatsen waren maanden terug binnen één dag uitverkocht.
maandag 5 juni
Column: Glanzende Berm
Niek Koppelaar is regiohoofd van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met zijn collega's houdt hij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Eerder dit jaar wist Stichting Het Zuid-Hollands Landschap het natuurgebied Luistenbuul tussen Lexmond en Ameide te verwerven. Beschermers van deze natuurbeschermingsorganisatie die de aankoop met een gift mogelijk maakten, bezochten op 31 mei het zeldzame stuk stroomdal grasland langs de Lek.