Nieuws

Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Fred Spreen is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Kuststreek. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Vanochtend is, onder het genot van een slagroomtaart, koffie en een heerlijke voorjaarszon een 6-jarig pachtcontract ondertekend tussen het Zuid-Hollands Landschap en VOF De Veerstalhoeve uit Gouderak. Voor het Zuid-Hollands Landschap is dit het eerste langjarige pachtcontract voor het beheer van natuurgronden in het Natuurnetwerk in de Krimpenerwaard.
De provincie Zuid-Holland geeft grutto’s in de Krimpenerwaard een zendertje. Zo onderzoekt zij of het de vogels lukt om succesvol kuikens groot te brengen.
Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen over de impact van het coronavirus op wandelen. Welke regels gelden er op dit moment?
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Wij zoeken een tekstueel sterke, creatieve duizendpoot voor onze groeiende afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). Deze nieuwe collega heeft als primaire taak het vormgeven van beeld voor onze website en social media en de opmaak van het kwartaalmagazine, jaarverslag, sponsorvoorstellen en andere publicaties. Daarnaast heb je de basis van videobewerking onder de knie en kun je foutloos pakkende teksten schrijven of redigeren. Je werkt onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd MCF.
vrijdag 17 april
Column: Heel Holland zoemt
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Regelmatig laat ze op onze website haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Zondag 12 april is het precies een jaar geleden dat een kudde van tien exmoorpony´s werd losgelaten in de Duinen van Oostvoorne. Samen met de gallowayrunderen zorgen de pony's voor een open en gevarieerd duingebied. De aanschaf van de kudde is bekostigd door een crowdfundingsactie.
dinsdag 7 april
Nationale Bijentelling
Wat zoemt er in jouw achtertuin? Op 18 & 19 april kan je weer meetellen tijdens de Nationale Bijentelling. Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Alle hulp is welkom, daarom vragen we iedereen om een half uurtje mee te tellen in de tuin of op het balkon.
Wij zoeken een enthousiaste en ondernemende collega voor onze groeiende afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). Deze collega voert onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd MCF ons voorlichtings- en educatiebeleid uit en zorgt voor het dagelijks beheer van ons bezoekerscentrum in de regio Eilanden (Rockanje).