Nieuws

Het Zuid-Hollands Landschap organiseert speciaal voor ouderen de Dag van de Zandmotor. Samen met familie of vrienden kunt u op deze dag naar het strand en genieten van de bijzondere natuurgebieden in de buurt. Lekker even uitwaaien, pootjebaden en genieten van activiteiten. Ook voor wie minder goed ter been is.
Met het voorgenomen besluit om de loterijmarkt voor buitenlandse ondernemers open te stellen, breekt het kabinet een belangrijke eerder gedane belofte: Die belofte had als uitgangspunt dat de loterijenmarkt geleidelijk aan omgevormd zou worden. Dat zou bestaande loterijen de kans geven mee te bewegen en te anticiperen op de nieuwe marktsituatie. Het gevolg van het nu voorgenomen besluit van het kabinet, het openstellen van de markt voor ook buitenlandse loterijen, non-profit èn commercieel, bedreigt het werk van de Goede doelen organisaties.
De molenaars en vrijwilligers van Boezemmolen No. 6 hebben een succesvolle inzamelingsactie gehouden voor een nieuw scheprad. Ze lieten de molen 24 uur achter elkaar draaien, waarbij iedere draaiminuut gesponsord kon worden. Dit heeft in totaal 5.625 euro opgeleverd. Samen met de opbrengst van de textielinzamelingsactie van Sympany is het geld voor het scheprad bijeen. Bedankt voor alle steun en donaties!
Met de app BeleefRoutes kun je een avontuurlijke tocht maken op landgoed Ockenburgh in Den Haag. Zo kom je meer te weten over het heden en het verleden van het landhuis en het omliggende park. De BeleefRoute is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
Het Zuid-Hollands Landschap heeft begin maart tijdens een openbare veiling ruim vijf hectare rietland aangekocht in het Natura 2000-gebied de Zouweboezem nabij Ameide. De voormalige productie-rietvelden voegen we toe aan de bestaande natuur die we daar al in bezit hebben. De aankoop is gefinancierd met donaties en erfenissen van onze 50.000 Beschermers.
De Nationale Vogelweek vindt dit jaar plaats van 14 t/m 22 mei. Door het hele land worden er gratis vogelexcursies aangeboden en kun je onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende vogels in het wild ontdekken.
Het Zuid-Hollands Landschap heeft het weidevogelgebied in de Krimpenerwaard met drie hectare vergroot. In ruil voor financiële steun bij deze aankoop kan een bedrijf uit Lisse uitbreiden op voormalige grond van het Zuid-Hollands Landschap.
vrijdag 12 februari
Ontdek de stinsenplanten
De stinsenplant, aankondiger van het voorjaar. Het zijn een van de eerste planten die elk voorjaar tot bloei komen, ook dit voorjaar zijn stinsenplanten weer volop aanwezig in het Zuid-Hollands Landschap.
In het Leeuwenhorstbos bij Noordwijkerhout is het Zuid-Hollands Landschap volop aan het werk om het landgoed haar allure terug te geven. De werkzaamheden vinden vooral plaats bij de Koepelberg en de Spiegelvijver. Bezoekers kunnen hier tijdelijk overlast van ervaren.
Tijdens het jaarlijks Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft LandschappenNL een check van 13,5 miljoen euro ontvangen. De provinciale landschapsorganisaties zetten dit geld in om natuur en landschap te behouden en beleefbaar te maken.
donderdag 21 januari
Eerste stap richting kustpact
Het Zuid-Hollands Landschap is verheugd met de toezegging van minister Schultz van Infrastructuur om het bouwverbod te handhaven en een nationaal kustpact te sluiten. Die moet bescherming bieden aan de gehele kuststrook in Nederland. Het vurige debat vandaag in de Tweede Kamer en vele duizenden handtekeningen van mensen die de kust ongerept willen houden, brachten de minister tot een nieuwe inzicht.
woensdag 6 januari
2016: Wij gaan er voor!
Nu het nieuwe jaar begonnen is, kijken we graag vooruit met iedereen die ons werk voor de natuur steunt. Hieronder lees je welke ambities het Zuid-Hollands Landschap heeft in 2016.
Het is begin november als Warner Reinink ons rondleidt op De Zaag, een natuureilandje in de Nieuwe Maas nabij Krimpen aan de Lek. Hoog boven de wilgen cirkelt een buizerd, op de grond bloeien de laatste kattenstaarten en guldenroedes.