Nieuws

maandag 20 januari
Blue hour tips op Blue Monday
Er zijn van die magische momenten op de dag waarop fotografen het liefst alles laten vallen waar ze mee bezig zijn en met hun camera en statief op pad gaan: golden hour en blue hour. Vandaag op Blue Monday leek het ons leuk om eens dieper in dat blauwe uurtje te duiken! Fotograaf Danny Taheij geeft je tips om de mooiste foto's te maken
Ruim 50 organisaties, waaronder Kening fan ‘e Greide, Wereld Natuur Fonds, Netwerk GRONDig, Triodos en BioNext en hun achterban trekken op 14 januari 2020 de wandelschoenen aan om middels een wandeling aandacht te vragen voor kringlooplandbouw. De wandeling, Kring-Loop gedoopt, eindigt met het overhandigen van een plan aan minister Schouten. Dit plan bevat 10 stappen om de transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw te realiseren.
zaterdag 21 december
Vacature Boswachter Communicatie
Ben jij de nieuwe boswachter communicatie in onze mooie regio Kuststreek? Je staat stevig in je schoenen, hebt al enkele jaren ervaring in een groene omgeving. Voor communicatieklussen op het regiokantoor én buiten in de natuur draai jij je hand niet om. Het betreft een functie voor 24 uur per week.
Ben jij praktisch en betrokken en sta jij stevig in je werklaarzen? Kan je advies geven over gereedschap en (natuur)beheer aan groenvrijwilligers in het veld? Denk je graag mee over hoe we deze vrijwilligers met gereedschap en materialen nog beter kunnen ondersteunen? Wil je naast het buitenwerk ook op kantoor aan de slag? Dan ben jij de collega die we zoeken! Samen met de collega’s van De Groene Motor zet jij je in voor de vrijwilligers in Zuid-Holland, zodat zij met veel plezier en impact een bijdrage kunnen leveren aan hun groene leefomgeving.
donderdag 12 december
Nieuwe bomen voor Rhijngeest
Bomen (lees bossen) zijn van levensbelang voor onze natuur en voor onszelf! Ze voorzien ons van zuurstof, dienen als schuilplaats en bieden volop voeding voor allerlei dieren en planten. Ze zijn onmisbaar! Stichting Het Zuid-Hollands Landschap kan de komende periode aan de slag in haar gebieden met dank aan donateurs en Beschermers. In Rhijngeest gaan we bomen planten.
Gezamenlijke natuur- en milieuorganisaties spreken zich vanavond op het Catshuis uit voor de natuur. In een gesprek met premier Mark Rutte en Natuur- en Landbouw minister Carola Schouten roepen zij de regering op om de huidige stikstofcrisis aan te grijpen als een kans voor natuur en álle Nederlanders. Hiervoor doen de organisaties concrete aanbevelingen voor het terugdringen van de stikstofuitstoot en blijvend herstel van de natuur.
Dunea beheert de duingebieden Meijendel, Solleveld en Berkheide. Solleveld, bij Monster, en Kijfhoek & Bierlap in Meijendel zijn kwetsbare en bijzondere gebieden. Hier wordt het aantal bezoekers gereguleerd om de rust voor de natuur en de recreant te waarborgen. Vanaf 1 januari 2020 zijn de gebieden te bezoeken met een dagkaart. De Beschermers van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap krijgen 50% korting in combinatie met de Beschermerspas.
Rotary Hellevoetsluis gingen samen met boswachter Joop Westerveld van het Zuid-Hollands Landschap aan de slag op fort Noorddijk bij Hellevoetsluis. Met 15 man en vrouw hebben zij zeven grote oude knotwilgen op het fort geknot. Hard werken buiten met frisse wind en af en toe een klein buitje, maar bovenal ontzettend gezellig. Waardevol werk voor de natuur in Zuid-Holland en tegelijkertijd wordt een stukje oer-Hollandse geschiedenis bewaard.
Tussen steden, verkeer en industrie zijn boswachter Mirjam Eikelenboom en natuurjournalist Idde Lammers op pad. Op één dag wandelen ze door drie toppers die door het Zuid-Hollands Landschap beheerd worden: de Crezéepolder, Kasteelgaarde Rhoon en Holle Mare. Drie rijke natuur-oases in onze drukke provincie.
donderdag 7 november
Online marketeer gezocht
Denk jij dat onze website, social presence en online campagnes nog veel beter kunnen? En weet jij ook hoe je dat gaat doen? Mooi, dan ben jij de collega die we zoeken! Samen met het team van Marketing, Communicatie & Fondsenwerving zet je je in om ons verhaal te vertellen en steeds meer mensen enthousiast te maken voor ons goede doel: de natuur in Zuid-Holland. Het betreft een parttime functie (32 uur).
De vochtige duinvalleien in de Van Dixhoorndriehoek hebben zich de afgelopen jaren prachtig ontwikkeld. De inspanningen hiervoor zijn niet voor niets geweest: de vegetatie en insecten, met name libellen, hebben sterk van deze ontwikkelingen geprofiteerd. Inmiddels zijn er vele zeldzame soorten te vinden. Aanvullende maatregelen moeten het gebied nu nog robuuster en vooral klimaatbestendiger maken.