Nieuws

Het Zuid-Hollands Landschap houdt het voetveer naar natuureiland Sophiapolder voorlopig nog uit de vaart. Ondanks de verdere versoepeling van de maatregelen die de overheid 24 juni bekendmaakte, zien wij onvoldoende mogelijkheden om bezoekers op een verantwoorde manier, binnen de richtlijnen van het RIVM, naar het natuureiland te brengen.
donderdag 25 juni
Column: Statige dame
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Na maanden van stilte opent Bezoekerscentrum Tenellaplas binnenkort weer haar deuren voor bezoekers. Wij zijn als beheerder blij dat het weer kan. Vanaf zaterdag 4 juli is het bezoekerscentrum in Rockanje elk weekend geopend van 10.00 - 16.30 uur.
De initiatiefnemers van het plan ‘Natuur in de Bonnenpolder’, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland, zijn verheugd dat het college van B&W van Rotterdam op 2 juni 2020 het ontwerp bestemmingsplan heeft vastgesteld. In dit bestemmingsplan zijn diverse initiatieven voor de Bonnenpolder en Oranjebuitenpolder in Hoek van Holland opgenomen. Met dit besluit is het plan om de Bonnenpolder voor de toekomst te behouden als open polder én meer natuur in de provincie Zuid-Holland weer een stap dichterbij.
Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen over de impact van het coronavirus op wandelen. Welke regels gelden er op dit moment?
Lieke Kragt is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Kuststreek en Veenweiden. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Het langverwachte advies van de Commissie Remkes biedt een realistische uitweg uit de stikstofimpasse en geeft uitzicht op daadwerkelijk natuurherstel. Dat concluderen Natuurmonumenten en LandschappenNL vandaag in reactie op het lange termijn advies voor het stikstofbeleid.
maandag 8 juni
Column: De Teek
Menno van Lopik is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met zijn collega's houdt hij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
De provincie Zuid-Holland heeft grutto’s in de Krimpenerwaard een zendertje gegeven om te onderzoeken of het de vogels lukt om succesvol kuikens groot te brengen. Het gaat daarbij om grutto’s in ons natuurgebied De Nesse en in agrarisch gebied Bergambacht Oost, beheerd door Agrarisch Collectief Krimpenerwaard.
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Fred Spreen is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Kuststreek. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.