Op avontuur in de natuur!

10 tips voor ouders en kinderen

Voor grote én kleine speurneuzen

Bij het Zuid-Hollands Landschap is er van alles te beleven voor ouders en kinderen. Van Doe-route tot vleermuisexcursie en van kindermiddag tot de jaarlijkse Duinendag. Voor iedere leeftijd hebben we de leukste tips verzameld. Lees snel verder en laat je inspireren door onze boswachters!

Ontdek de natuur met ons


Tip 1: Geef je op voor Duin-lab

Ben je tussen de 6 en 12 jaar, nieuwsgierig en een echte onderzoeker? Kom dan naar ons Duin-lab in Rockanje en leer van alles over de natuur. Van waterdiertjes tot kriebelbeestjes en van strandjutten tot braakballen pluizen, het komt allemaal voorbij tijdens onze leerzame kindermiddagen.

Deze activiteit wordt samen met het IVN (Voorne-Putten) georganiseerd.

Meer info
Duinendag 2023

Tip 2: Bezoek de Duinendag in september

Duik met schepnet in de onderwaterwereld, bak het lekkerste brood en kom alles te weten over het werk van een fretteur. Rond ons bezoekerscentrum Tenellaplas en in de duinen zetten we in het najaar een prachtroute uit. Een superleuke middag voor kleine en (heel) grote kinderen. Zodra de datum geprikt is, vind je de Duinendag in onze agenda!

Deze activiteit wordt samen met het IVN (Voorne-Putten) georganiseerd.

Zelf doen en beleven

Het Zuid-Hollands Landschap biedt zo’n 65 wandel- en fietsroutes aan, verspreid over de hele provincie. Op de kaart hieronder hebben we de meest gevarieerde wandelingen in de schijnwerpers gezet. Waai eens lekker uit in duinen, spring over slootjes of banjer door de wilgenjungle van Klein Profijt. Er valt zoveel te beleven in de natuur!

Tip 6: Korte en gevarieerde wandelroutes

Klik op de linkjes om de routes gratis aan te vragen.

Over ons

Het Zuid-Hollands Landschap

Onze boswachters en vrijwilligers beschermen zo’n 4700 hectare natuur in heel de provincie. Van polder tot moeras en van duin tot bos. Ook houden we forten, bunkers en eendenkooien in stand.

Samen met 50.000 Beschermers, bedrijfsvrienden en donateurs streven we naar een groenere provincie. Dit jaar vieren we ons 90-jarig jubileum, maar ons werk is relevanter dan ooit. Vind je natuur belangrijk en wil dit moois doorgeven aan je (klein)kinderen? Sluit je dan aan als Beschermer!

Word Beschermer
 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder