Vrijwilligerswerk

Het Zuid-Hollands Landschap wordt in haar dagelijks werk ondersteund door bijna 400 vrijwilligers. Een aantal van deze klussen brengen we hieronder in beeld en we delen een aantal praktische zaken voor vrijwilligers. We zijn heel blij met alle ondersteuning. Zonder onze vrijwilligers zouden we al dit werk niet kunnen doen.

 Vacatures  Vrijwilligersverhalen  Voor bestaande vrijwilligers

Monitoring van planten en dieren
Zagen en snoeien

Vacatures voor vrijwilligers

Je kunt ons bij van alles helpen – leuk werk waarmee je zelf een steentje bijdraagt aan natuur en recreatie. Bekijk de klussen waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Vacatures bekijken

Voor bestaande vrijwilligers

In jouw rol als vrijwilliger van het Zuid-Hollands Landschap helpen wij je graag op weg. Alle vragen en opmerkingen rondom jouw gegevens, vrijwilligerskleding en declaraties kun je het beste mailen naar vrijwilligers@zhl.nl. Hieronder vind je de belangrijkste zaken die van toepassing zijn.

Download dit formulier, vul het in en mail het naar vrijwilligers@zhl.nl.

De belangrijkste tips bij het indienen van een declaratie zijn:

 • digitaal invullen heeft de voorkeur,
 • zonder jouw handtekening kan onze financiële afdeling niet verder,
 • vergeet het formulier niet te exporteren naar pdf.

Kom je er niet uit? Bekijk het stappenplan of stuur een mailtje naar vrijwilligers@zhl.nl en wij helpen je verder!

Download hieronder het declaratieformulier en eventueel het stappenplan:

Hoe verklein je de risico’s die vrijwilligerswerk in het groen met zich meebrengt zonder dat je er een studie van hoeft te maken?

Bekijk de tips

We houden jou als vrijwilliger van het Zuid-Hollands Landschap graag op de hoogte. Nieuwe cursussen, gezellige bijeenkomsten, geslaagde projecten, tips om veilig te kunnen werken… het komt allemaal voorbij in deze speciale nieuwsbrief. Die wil je niet missen!

 

Schrijf je hier in

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Programma De Groene Motor

Om vrijwilligers in erfgoed en groen zo goed mogelijk te ondersteunen, is er vanuit de provincie een meerjarenprogramma opgezet: De Groene Motor. Via dit programma kun je als vrijwilliger kennis opdoen, vrijwilligerswerk zoeken en je aanmelden voor cursussen en activiteiten. Als vrijwilligersgroep kun je nieuwe vrijwilligers werven door een vacature te plaatsen en je kunt via het platform zelfdoeninzh.nl gereedschap lenen of een voucher aanvragen.

 • Meer duingraslanden in drukke Randstad 

  Woekerende bramen, vergrassing van de duinen, een veelheid aan struiken: ook in onze gebieden hebben we last van de stikstofdepositie. Projectleider Quincy de Bruijn vertelt welke maatregelen we daartegen treffen in onze duingebieden ten zuiden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer ademruimte voor mens en natuur

  Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen voelt het alsof we haast geen ademruimte meer hebben. Met uw steun willen we kwetsbare natuur beschermen en ons landschap op een positieve manier ontwikkelen. Helpt u mee?

  Lees verder

  Lees verder
 • Strook vol leven

  Om de schoonheid te snappen van de Elfenbaan, een langgerekt natuurgebied tussen Zoeterwoude en Bodegraven, moet je het verhaal erachter kennen. Of iets heel bijzonders meemaken. Dat laatste gebeurde, toen we op pad gingen met…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder