Orchideeën en zoveel meer

zondag 9 juni 13:30 - 15:30 uur In mei en juni ontdek je de prachtigste orchideeën en andere planten in de Heemtuin Tenellaplas. Meld je aan en ontdek al het moois van de duinen op een postzegel.

Praktische info

Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Vlak achter bezoekerscentrum Tenellaplas ligt een heemtuin waarin alle kenmerkende biotopen uit de duinen van Voorne bij elkaar zijn gebracht. Verschillende soorten orchideeën staan dit jaargetij prachtig is bloei. Onder leiding van een gids ontdek je de verschillen en ook andere voor de duinen zo kenmerkende planten. Ruim 300 planten voel zich thuis in de heemtuin waar drassige oevers afwisselen met droge zandhellingen. Samen met kleinschalige beheer zorgen deze gradienten voor een enorme variatie en soortenrijkdom op een relatief klein oppervlakte. 

Trek je wandelschoenen dus aan en ga mee op pad. De kleuren spatten je tegemoet! 

Praktische info

Parkeren

Op de parkeerplaats naast het bezoekerscentrum Tenellaplas is voldoende parkeergelegenheid.

Horeca in de buurt

Restaurant de Meidoorn

Wandelen
Openbaar vervoer

Vanuit Rotterdam neemt u de metro naar Spijkenisse centrum. Vervolgens neemt u buslijn 403 richting Rockanje en stapt u uit bij de halte Berkenrode. Loopt u daarna ongeveer 50 meter door in de rijrichting van de bus en sla rechtsaf bij de bordjes ‘Bezoekerscentrum ZHL’. Het is nu nog 25 minuten lopen

Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

Ook interessant

zondag 20 december
Midwinterwandeling met muziek
Wandelen
's-Gravenzande
zondag 18 oktober
Herfstwandeling Ockenburgh
Wandelen
Den Haag
Wandelen
's-Gravenzande