Leidse Hooidagen 2019

Weekend 31-08 & 01-09 van 10-16 uur Spring op de fiets naar Polderpark Cronesteyn, hier vindt dit jaar de nieuwe editie van de Leidse Hooidagen plaats. Ga op slootjes-safari, trotseer de Nature Escape Room of trek je sokken uit en loop het blote voeten pad. Check het filmpje en zie hoe leuk het wordt!

Praktische info

Locatie

Polderpark Cronesteyn, weiland tegenover Theehuis De tuin van de smid (t.h.v. Polderpad 8), 2322 LB, Leiden

Programma

We hebben een leuk programma bedacht, dus tijdens dit weekend hoef je je geen moment te vervelen. Je kunt deze dagen heel veel doen waaronder:

  • Blote voeten pad 
  • Slootjes-safari
  • Een dromenvanger maken
  • Pijl en boog maken
  • De Nature Escape Room trotseren

Het laatste nieuws over de Leidse Hooidagen volg je natuurlijk via Facebook.

Wat kost het?

  • Voor een dag lang leuke dingen doen betaal je slechts 5 euro per persoon (vanaf 4 jaar). 

Word je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap bij de entree? Dan krijg je gratis toegang met het hele gezin! 

Partners en vrijwilligers

De Leidse Hooidagen worden georganiseerd door Naar Buiten! Regio Leiden in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap en Gemeente Leiden. Wij zijn heel blij met de bijdrage van onze partners: Zorg & Zekerheid, IVN Leiden, Smallsteps, Gemiva, De tuin van de smid en Ekoplaza.

Daarnaast worden we bij het evenement geholpen door tientallen vrijwilligers, waar we heel dankbaar voor zijn. Wil je ook je steentje bijdragen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Praktische info

Parkeertips

We raden je sterk aan om de fiets te pakken, want dan kun je bij het evenement parkeren. Kom je toch met de auto, reken dan op 1,5 km lopen tot aan het evenement. Bekijk hier de parkeertips. 

Honden niet toegestaan

Honden zijn niet toegestaan.

Eten en drinken

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Je kunt voor eten en drinken terecht bij theehuis De tuin van de smid. Ook op het terrein zelf zijn versnaperingen te koop.

Openbaar vervoer

Kom met de trein of bus naar Station Leiden Lammenschans (11 minuten lopen), neem bus 45 naar de halte Cronesteinflat (15 min lopen).

Fietstip

Vanaf de verschillende parkeerterreinen kun je gemakkelijk fietsen naar Polderpark Cronesteyn. Ook zijn er meerdere mooie fietsroutes die langs Polderpark Cronesteyn lopen.

Overnachten

Mocht je willen verblijven voor of tijdens de Leidse Hooidagen, kijk dan eens voor mogelijkheden op Camping De Stochemhoeve. Deze camping ligt direct naast het evenemententerrein. 

Locatie

Polderpark Cronesteyn, weiland tegenover Theehuis De tuin van de smid (t.h.v. Polderpad 8), 2322 LB, Leiden

Ook interessant

vrijdag 6 september
Vleermuizen Mildenburgbos
Avontuurlijk
Oostvoorne
Excursie
Oostvoorne
Cultuurhistorie
Rhoon