De Leidse Hooitocht 2020

Foto: Buro JP Foto: Buro JP

26 t/m 30 augustus Doe mee aan de Leidse Hooitocht door Polderpark Cronesteyn. Het corona-alternatief voor de Leidse Hooidagen! De Hooitocht leidt langs spannende natuuractiviteiten door het hele park. Zo bereid je bij de schooltuinen een lekker hapje boven vuur en ontdek je wat er in het water leeft tijdens de slootjessafari. Sommige activiteiten kun je zelf doen, bij andere staan experts klaar om je te helpen. Check het filmpje en zie hoe leuk het wordt!

Een greep uit het programma

 • Maak je eigen pijl en boog en schiet zover je kunt
 • Ontdek wat er leeft op de vierkante meter
 • Ga op safari door het polderpark
 • Knutsel je eigen stoepplantjes-fossiel

Uiteraard zijn alle activiteiten coronaproof en handhaaft de organisatie de regels van het RIVM. De Leidse Hooitocht vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie, van woensdag 26 t/m zondag 30 augustus. 

Let op: Je kunt alleen vooraf tickets boeken. Er zijn elke dag maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. Dus wees er snel bij!

Boek je ticket(s) vooraf

Via de blauwe button hieronder kun je vanaf nu een digitaal ticket kopen. Het ticket laat je op je telefoon zien als je naar binnen wilt. Uitprinten hoeft niet!

 • Voor een dag leuke dingen doen betaal je 6 euro per persoon
 • Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen
 • Als je nu Beschermer wordt van het Zuid-Hollands Landschap, dan krijg je 50% korting! Meld je hier aan en gebruik vervolgens de promotiecode uit de welkomstmail.

Kies eerst de dag waarop je wilt komen en dan het tijdsblok met het aantal tickets. Wees er op tijd bij, want de capaciteit is dit jaar lager door corona.

Maak je dag compleet met een heerlijk lunchpakket!

We bieden heerlijk lunchpakketten aan, met biologische en veganistische producten van eigen land. Met liefde gemaakt door de meest bijzondere medewerkers van Hof van Sijthoff. Neem je eigen picknickkleedje mee, proef en geniet! 

Een lunchpakket kost 7,50 p.p en bestaat uit:

 • Twee sandwiches (½ eiersalade, ½ kaas)
 • Een appel
 • Een verrukkelijke brownie
 • Een pakje vruchtensap

Je kunt een lunchpakket bestellen onderaan de tijdsblokken, bij het kopen op je ticket(s). Bestel je lunchpakket vóór 22 augustus, zodat wij voldoende tijd hebben om het samen te stellen.

Over de organisatie

Naar buiten! organiseert de Leidse Hooitocht in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap en Gemeente Leiden. Deze tocht is mede mogelijk gemaakt door: Zorg en Zekerheid en  Fonds 1818. Tevens werken we samen met: Gemiva-SVG groep, IVN regio Leiden, De Groene Motor, Hortus Botanicus Leiden, Natuur om de Hoek, Stichting 2030, De Leidse Schooltuinen, Groen Cronesteyn, Land van Wijk en Wouden, Kidsproof en SOS Design.

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws over de Leidse Hooitocht.

Praktische info

Parkeertips

We raden je sterk aan om de fiets te pakken, want dan kun je bij het evenement parkeren. Kom je toch met de auto, reken dan op 1,5 km lopen tot aan het evenement. 

Honden niet toegestaan

Honden zijn niet toegestaan.

Eten en drinken

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Reserveer een heerlijk lunchpakket voor een picknick in het park. Liever wat eten op het terras? Daarvoor kun je terecht bij Theehuis De tuin van de smid of bij de Stochemhoeve.

Openbaar vervoer

Kom met de trein of bus naar Station Leiden Lammenschans (11 minuten lopen), neem bus 45 naar de halte Cronesteinflat (15 min lopen).

Leuk voor kids

De Leidse Hooitocht is een perfect dagje uit voor het hele gezin. Er zijn heel veel leuke buiten-activiteiten voor kinderen. 

Fietstip

Vanaf de verschillende parkeerterreinen kun je gemakkelijk fietsen naar Polderpark Cronesteyn. Ook zijn er meerdere mooie fietsroutes die langs Polderpark Cronesteyn lopen.

Corona-maatregelen

Houd als volwassene 1,5 m afstand tot andere volwassen personen.
Bij verkoudheid of koorts blijf je thuis. Dat geldt ook voor onze medewerkers.

Locatie

Hoeve Cronesteyn, Cronesteyn 1, 2322 LH, Leiden

Ook interessant

Avontuurlijk
Oostvoorne
Cultuurhistorie
Rhoon
zondag 25 oktober
Stilte wandeling op de Zaag
Wandelen
Krimpen aan de Lek