Bezoekerscentra

Voor je de natuur in gaat, wil je vast weten wat er te beleven is en welke mooie fiets- of wandelroutes er in de omgeving zijn. Met dit soort vragen kun je uitstekend terecht in de onderstaande bezoekerscentra. Hopelijk tot snel!
Middenin het duingebied van Voorne bij Rockanje ligt Bezoekerscentrum Tenellaplas. Een ideaal startpunt om de natuur te verkennen en je uitgebreid door onze vrijwilligers te laten informeren.
Bij 's-Gravenzande vind je nog een prachtig stuk oorspronkelijke natuur. Het sfeervolle bezoekerscentrum wordt beheerd door de Vrienden van het Staelduinse Bos.
Dit splinternieuwe bezoekerspunt is een prachtig initiatief van Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder, i.s.m. het Zuid-Hollands Landschap. Vanuit deze ruimte kun je nu zowel binnen als buiten van het gebied genieten.
Aan de rand van Over-Heicop ligt natuurcentrum De Schaapskooi, dat beheerd wordt door de Natuur- en Vogelwacht van de Vijfheerenlanden.
In de Krimpenerwaard bij Lekkerkerk staat een kleinschalig bezoekerscentrum, dat als ontvangst locatie dient voor een bezoek aan ‘Eendenkooi Bakkerswaal’.
In het prachtige duingebied Meijendel in Wassenaar tref je het bezoekerscentrum van Dunea aan. Het is volledig interactief ingericht met leuke quizzen en opdrachten voor kinderen.
Langs de Vlist bij Haastrecht staat een stoere boezemmolen, die je vrijwel iedere zaterdag kunt bezoeken. In het omliggende gebied kun je heerlijk wandelen en vogels spotten.
Ben je geïnteresseerd in onze roerige oorlogsgeschiedenis? Breng dan eens een bezoek aan de voormalige munitiebunker Bremen, gelegen bij Hoek van Holland in het Vinetaduincomplex. Alleen op afspraak te bezoeken 0174-382898.