Berbice en Beresteijn Voorschoten

zaterdag 25 september 09:30 - 12:00 uur Ga mee op deze unieke gecombineerde excursie bij de buitenplaatsen Beresteijn en Berbice.

Praktische info

Locatie

Leidseweg 191, Voorschoten

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00
Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar

Deze unieke excursie wordt georganiseerd door Het Zuid-Hollands Landschap in samenwerking met de buitenplaats Berbice. Je kunt getuige zijn van een bijzonder stukje geschiedenis uit voorgaande eeuwen, dat normaal niet toegankelijk is voor publiek.

De buitenplaats Beresteijn is ontstaan in 1828. Aan de zijde van de Leidseweg werd een bescheiden landhuis gebouwd. De hoge wal achter het landgoed houdt de wind tegen en beschermt zo de beplanting. Een typisch element van de Engelse landschapsstijl is de grot in de hoge wal, die door mensen is nagemaakt. Zuilen, piramides en andere bouwwerken werden in het tuinontwerp opgenomen om bezoekers te vermaken.

De buitenplaats Berbice dateert uit de zeventiende eeuw. De buitenplaats heeft zijn huidige allure gekregen door de bouw van o.a. een oranjerie en fruitmuren rond 1700. In het begin van de 19e eeuw is door Zocher senior een landschapstuin aangelegd.

Tijdens de excursie kun je de natuur en historie van de buitenplaatsen Beresteijn en Berbice zelf beleven en ontrafelen. De gidsen praten je graag bij over het beheer dat Het Zuid-Hollands Landschap en Berbice uitvoeren om deze parels te behouden. In de oranjerie van Berbice geniet je van koffie en/of thee.

Maatregelen i.v.m. het coronavirus

We zijn ontzetend blij dat we weer mensen tijdens een excursie mogen verwelkomen maar het coronavirus is nog niet weg. Tijdens deelname aan de excursie gelden de basisregels van de rijksoverheid:

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Blijf thuis bij klachten.

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan in de omgeving van Landgoed Beresteijn o.a. op de Mozartlaan. Houd rekening met enige minuten lopen tot het landgoed.

Start

De start is bij de ingang van Buitenplaats Beresteijn, Leidseweg 191 Voorschoten.

Locatie

Leidseweg 191, Voorschoten

Ook interessant

zondag 17 oktober
Struinen door de herfst!
wandelen
Rockanje
zondag 24 oktober
Struinen door de herfst!
wandelen
Rockanje
zaterdag 2 oktober
Fruitplukdag 2021
Feestelijke oogstdag
Schoonrewoerd