Kindermiddag: Herfst expeditie

zaterdag 7 november 13:30 - 15:30 uur In de herfst wordt alles anders: blaadjes zijn niet meer groen, paddenstoelen schieten uit de grond en eekhoorns leggen een wintervoorraad aan. Trek je laarzen aan, zet je kraag omhoog en duik, soms letterlijk, in de herfst. Ga mee op expeditie en meld je aan!

Praktische info

Locatie

Duinstraat 12a, Rockanje

Kosten

  Normaal Beschermer
Kinderen € 4,50 € 4,50
Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar

Heb je weleens een bladerbad genomen? En wist je dat sommige vogels ook een wintervoorraad maken? Dit en nog veel meer ontdek je tijdens deze herfstexpeditie. Nu kun je niet zomaar op expeditie. Je hebt laarzen nodig of stevige schoenen die vies mogen worden. Een flinke dosis dapperheid en een onderzoekende geest. Want paddenstoelen zie je nu eenmaal veel beter op je knieen. En dieren verstoppen zich in de herfst heel goed. Daarom is deze expeditie is alleen geschikt voor de aller nieuwsgierigste kinderen.

Tijdens de expeditie verzamel je de mooiste schatten die je kunt vinden: goudgele bladeren, lichtbruine eikeltjes, kronkelige takken en wat je maar mooi vindt. Hiermee kun je een supermooie slinger maken.

Ben je tussen de 6 en 12 jaar, nieuwsgierig en creatief? Meld je dan aan! Onder leiding van een echte gids duik je de wereld van de herfst in. 

Deze middag wordt georganiseerd door het Zuid-Hollands Landschap i.s.m. het IVN, afdeling Voorne Putten Rozenburg

PS. de boswachter vindt de herfst stiekem het mooiste seizoen van het jaar. Jij ook?

 

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan bij Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, 3235NK, Rockanje.

Horeca in de buurt

Restaurant de Meidoorn

't Wapen van Marion Oostvoorne

Restaurant Aan Zee

Leuk voor kids

Deze middag is speciaal en alleen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar! 

Deze middag is niet geschikt voor verjaardagsfeestjes. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje? Ga dan speuren door de duinen. We hebben een hele gave speurtocht uitgezet die je HIER gratis kunt downloaden.

Laarzen komen van pas

We gaan lekker naar buiten dus trek laarzen of waterdichte schoenen aan!

Bijzonderheden

Deze middag wordt georganiseerd voor kinderen. (Groot) Ouders kunnen er niet bij blijven. Dus (groot)ouders: neem stevige wandelschoenen mee en geniet ondertussen van een mooie wandeling door de duinen of drink een kop koffie bij de buren terwijl de kinderen op expeditie zijn.

Locatie

Duinstraat 12a, Rockanje

Ook interessant

zaterdag 28 november
Kindermiddag braakballen pluizen
Leuk voor kinderen
Rockanje
Excursie
Oostvoorne
Cultuurhistorie
Rhoon