Orchideeën en zoveel meer! Westduinen - Ouddorp

Herfstschroeforchis. Herfstschroeforchis.

vrijdag 28 augustus 14:00 - 16:00 uur Ga samen met een gids op pad in de Westduinen, een bijzonder natuurgebied in Ouddorp. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Dus meld je aan en ontdek de rijke flora met in het bijzonder de orchideeën!

Herfstschroeforchis. Herfstschroeforchis.

Praktische info

Locatie

Westduinweg 37, Ouddorp

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 4,00 € 3,00
Er zijn nog 11 plaatsen beschikbaar

Wandel mee door dit prachtige gebied, dat normaal afgesloten is voor publiek. Alleen koeien en schapen grazen op de glooiende duinen. Dankzij dit eeuwenoude beheer is het gebied rijk aan bijzondere planten, zoals in het voorjaar het duinviooltje, in de nazomer de herfstschroeforchis en het gentiaantje. Verder groeit hier ook het vleugeltjesbloemetje. Reden te meer om eens mee te gaan met een excursie door de Westduinen.

Westduinen

In de volksmond heet dit gebied ook wel liefkozend "hobbelwei". Hobbelige duinen zonder struweel, met droge toppen en natte valleien, poeltjes en militaire zendmasten uit de jaren '50.  In het noorden wordt het duinterrein doorsneden door de Klarebeekweg, die als toegangsweg dient voor het marinezendstation in het terrein. In het westen grenst het terrein aan jong open polderland, het oostelijke deel grenst aan oud agrarisch gebied met een meer besloten karakter (Schurvelingengebied).

Praktische info

Startpunt

De start van de excursie is op de parkeerplaats t.h.v Westduinweg 37, hoek Klarebeekweg in Ouddorp.

Wandelen
Bijzonderheden

Wanneer de zon schijnt is een hoedje handig, er is geen schaduw in het terrein. Houd verder je camera bij de hand want een bijzondere plant is nooit ver weg.

Locatie

Westduinweg 37, Ouddorp

Ook interessant

Avontuurlijk
Oostvoorne
26 t/m 30 augustus
De Leidse Hooitocht 2020
Leuk voor kids
Leiden
Cultuurhistorie
Rhoon