Verhalen rondom de bomen op landgoed Ockenburgh Den Haag

Foto: Klaas Tjoelker, beuk op landgoed Ockenburgh Foto: Klaas Tjoelker
  • De natuur in
  • Verhalen rondom de bomen op landgoed Ockenburgh

zondag 24 oktober 10:00 - 12:00 uur Wandel mee met de gidsen over landgoed Ockenburgh. Geniet van de bomen en het bos en de geheimzinnige verhalen eromheen.

Foto: Klaas Tjoelker, beuk op landgoed Ockenburgh Foto: Klaas Tjoelker

Praktische info

Locatie

Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg, 2553 RL, Den Haag

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00
Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar

Als je groen, geschiedenis en ruimte wilt beleven dan heeft landgoed Ockenburgh heel wat te bieden. En dat zo dicht bij de stad Den Haag! De villa is weer in de oude glorie hersteld, het park biedt ruimte en er is zelfs een groot veld waar honden vrij mogen rondrennen. Verder is er veel bos en er ztaan bomen van respectable leeftijd!

Bomen zijn geheimzinnige dingen. De sapstromen onder de bast, de bladeren die zich elk jaar weer ontplooien en dan weer afvallen, de naalden die de winter juist doorstaan, de grillige vormen, het gefluister en gekreun in de wind... Bomen hebben iets magisch, en dat spreekt tot de verbeelding. Zo zijn er heel wat verhalen ontstaan rondom de bomen.

Wil je daar wat van meebeleven? De gidsen van het Zuid-Hollands Landschap nemen je mee op een tocht langs markante bomen op landgoed Ockenburgh en delen wat van die verhalen met je.

Praktische info

Parkeren

Gebruik voor de navigatie Monsterseweg 2 in Den Haag. De (gratis) parkeerplaats is aan de linkerkant van de oprijlaan. De gids wacht je op bij de fietsenrekken.

Horeca in de buurt

Op landgoed Ockenburgh kun je terecht in restaurant Villa Ockenburgh. Even buiten het landgoed is het theehuis van Heempark H.J. Bos een bezoekje waard. Verder is er een lunchroom in Tuincentrum Ockenburgh.

Openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer is Bushalte Ockenburgh. Plan de reis op 9292.nl, de NS Reisplanner of Google Maps.

Fietsen

Je kunt landgoed Ockenburgh goed bereiken op de fiets en er staan fietsenrekken waar je je fiets aan vast kunt maken.

Locatie

Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg, 2553 RL, Den Haag

Ook interessant

zondag 17 oktober
Struinen door de herfst!
wandelen
Rockanje
zondag 24 oktober
Struinen door de herfst!
wandelen
Rockanje
Avontuurlijk
Den Haag