Zomerwandeling Staelduinse Bos 's-Gravenzande

zondag 27 juni 14:00 - 15:30 uur Op zondag 27 juni kun je mee wandelen door het Staelduinse bos met een natuurgids van de "Vrienden van het Staelduinse Bos".

Praktische info

Locatie

Peppellaan 4, 2691 NG, 's-Gravenzande

De wandeling heeft het toepasselijke thema 'zomerwandeling'. Het bos is nu in zijn volle bladertooi, op sommige plekken geheimzinnig, op andere plekken doorzichtiger met veel planten op de bodem, maar vooral een palet van vele kleuren groen. De gidsen laten je zien wat in dit seizoen de opvallendste dingen in het bos zijn.

Het vertrek is om 14.00 uur vanaf bezoekerscentrum d’ Oude Koestal. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur. 

Aanmelden
Aanmelden kan bij familie Van Drongelen via 0174-631 427 of per email: aatendiek@gmail.com. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. 

Wisseltentoonstelling
Breng na de wandeling nog een bezoek aan d'Oude Koestal. Op de zolder van bezoekerscentrum is een wisselende flora en fauna tentoonstelling. We hopen dat je zo meer belangstelling krijgt voor al het moois in de natuur. Op dit moment is de tentoonstelling 'Oostvaardersplassen' te bewonderen. De tentoonstellingen zijn altijd voorzien van kleurrijke foto's. De vrijwilligers van de tentoonstellingscommissie hebben het geheel ingericht. 

Praktische info

Parkeren

Er is parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de Oude Hooislag, einde Papedijk. Vanaf daar is het bezoekerscentrum d'Oude Koestal het snelst te bereiken.

Horeca in de buurt

Brasserie De Bosrand aan de Staelduinlaan 1a in 's-Gravenzande ontvangt je graag voor een kopje koffie of thee met appelgebak of lunch. Kijk op de website voor meer informatie. 

Wandelen

Wil je nog een keer terugkomen naar het Staelduinse bos om te wandelen? Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet door het bos van ongeveer 3 km: de vleermuisroute (rode paaltjes), Van Rijckevorselroute (paaltjes met rolstoelvignet) en d'Oude Koestalroute (gele paaltjes). 

Het hele jaar welkom

De openingstijden van het bezoekerscentrum zijn door corona gewijzigd:

Vanaf 7 juni weer wekelijks geopend op zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Locatie

Peppellaan 4, 2691 NG, 's-Gravenzande

Ook interessant

26 t/m 29 augustus
De Leidse Hooitocht 2021
Leuk voor kids
Leiden
Het hele jaar te reserveren
Boek een duinhuisje
Vakantiehuis
Oostvoorne
Het hele jaar te reserveren
Vakantiehuisje Langeveld
Vakantiehuis
Noordwijk