Speciaal voor Beschermers: Buiten naar de film

Voor Beschermers van het Zuid-Hollands Landschap vertonen wij op zondag 21 mei - tijdens het festival Fête de la Nature - de prachtige bioscoopfilm Levende Rivier van filmmaker Ruben Smit. We doen dit in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling op een unieke locatie én in de buitenlucht op het Eiland van Brienenoord.

Breng je een bezoek aan het eiland? Wees dan zuinig op de natuur: houd rommel bij je, blijf op de paden en laat de dieren met rust.
Niek Koppelaar, Zuid-Hollands Landschap

Eiland van Brienenoord is dé plek om deze film in de buitenlucht te bekijken. Het eiland is gevormd door het kloppend hart van Rotterdam: de Nieuwe Maas. Hier wisselen eb en vloed elkaar tweemaal daags af en vormen zo de getijdengeul van het eiland. De spindotter, lepelaar, stekelbaars en steltloper profiteren daarvan. Het is een prachtig eiland waar je volop van de getijdennatuur kan genieten.

Om te benadrukken dat rivieren belangrijke levensaders zijn, vertoont ARK Natuurontwikkeling tijdens het festival Fête de la Nature de film ‘Levende Rivier’ van filmaker Ruben Smit. Hij peddelde met zijn kano de Rijn af, vanaf Steenwaard bij de grens met Duitsland via het Haringvliet tot in de Noordzee.

Fête de la nature

Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland en vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 en 21 mei 2017. Tijdens Fête de la Nature worden overal in Nederland verrassende en feestelijke activiteiten in de natuur georganiseerd.

Speciale vertoning voor Beschermers

Honderd Beschermers van het Zuid-Hollands Landschap mogen de film ‘Levende Rivier’ als eerste bekijken op 21 mei a.s. om 13.00 uur. De film duurt ruim een uur en is geschikt voor alle leeftijden. De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden i.v.m. beschikbare plaatsen.

Locatie

De openluchtbioscoop bereik je door over het bruggetje (t.h.v. Hoendiep 24) het eiland af te lopen richting Van Brienenoordbrug. Dit kan via het asfaltweggetje over het eiland of door het bos langs de oever van het Zuiddiepje. Je mag niet met de auto het eiland op. Parkeren kan langs het Hoendiep en elders op het bedrijventerrein.

Verantwoord omgaan met de natuur

Het hele jaar zijn wandelaars, sporters, natuurliefhebbers, vogelaars en spelende kinderen van harte welkom op het Eiland van Brienenoord. Ook evenementen zoals deze open luchtbioscoop vinden hier hun plek. Het Zuid-Hollands Landschap weegt altijd zorgvuldig af wat wel én wat niet kan op het eiland. 

Meld je hier aan voor de film

Breng je een bezoek aan het eiland? Wees dan zuinig op de natuur: houd rommel bij je, blijf op de paden en laat de dieren met rust.
Niek Koppelaar, Zuid-Hollands Landschap