Nationale Postcode Loterij

Sinds 1996 ontvangt LandschappenNL ieder jaar een aanzienlijke bijdrage van de Postcode Loterij. Deze bijdrage wordt evenredig verdeeld over de twaalf provinciale Landschappen en de acht stichtingen Landschapsbeheer. Het Zuid-Hollands Landschap is hier ongelooflijk dankbaar voor. Met dit geld voeren wij belangrijke projecten en beschermen wij de natuur. Hieronder vind je een aantal mooie voorbeelden.
De Wilde Bijenlinie verbindt nieuwe en bestaande leefgebieden voor wilde bijen in heel Nederland. Door de realisatie van de Wilde Bijenlinie helpen we de bij én vergroten we het besef dat de wilde bij onmisbaar is voor het Nederlandse ecosysteem.
We restaureren onze molen in de Hooge Boezem. Na de restauratie kan de molen weer water opmalen uit de Vlist en in de boezem pompen. Dankzij de bijdrage van de Loterij zijn we weer een stap dichterbij!
Wij zijn blij met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij! Wil je ook meespelen en kans maken op honderdduizenden prijzen? Bekijk de mogelijkheden op de website van de grootste goede-doelen-loterij van Nederland.
Het Staelduinse Bos van het Zuid-Hollands Landschap is het enige bos in het Westland. Een goede reden om er extra zuinig op te zijn. Komt u er eens een kijkje nemen, want bos, entree en parkeerterrein hebben een ‘make-over’ gekregen.
Nabij Nieuwenhoorn ligt het prachtige Fort Noorddijk, dit pareltje in het landschap heeft zowel voor de natuur als cultuurhistorisch een grote waarde. Mede dankzij de Loterij konden we hieraan restauratiewerk verrichten.
Veel ouderen die minder goed ter been zijn komen nooit meer op het strand of in de natuur. Hoe jammer is dat! Met hulp van de Loterij organiseren we speciale stranddagen voor deze mensen.
Op maandag 4 maart vond het Goed Geld Gala 2019 plaats. De Nationale Postcode Loterij steunt LandschappenNL met 13,5 miljoen euro dit jaar! Dat is fantastisch nieuws voor natuur en landschap in Nederland.