Ideaal voor een dagje uit

Met de Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap ontdek je de mooiste gebieden. Deze digitale kaart biedt volop inspiratie om de natuur te verkennen. En met de wandel- en fietsroutes die we er extra bij aanbieden, heb je alles bij de hand voor een dagje uit. Zet de kaart op je mobiel en ga op pad! ⬇️

In het kort

 • Praktisch overzicht van de mooiste plekjes in onze provincie.
 • De natuurgebieden zijn makkelijk te vinden dankzij de adresgegevens.
 • Met de kant-en-klare wandel- en fietsroutes kun je zó de natuur in.
 • Speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van de Zuid-Hollandse natuur.

Vul je gegevens in en ontvang de kaart direct per mail!

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap legt je gegevens vast conform de AVG. Een telefoonnummer is niet verplicht, maar als je dat invult dan vertellen we je graag hoe je ons kunt helpen om de natuur te beschermen. Afmelden kan natuurlijk altijd.

Privacy statement

Wel 20 natuurparels
en 40 complete routes!

Over het Zuid-Hollands Landschap

Onze boswachters en vrijwilligers beschermen zo’n 4700 hectare natuur in heel de provincie. Van polder tot moeras en van duin tot bos. Ook houden we forten, bunkers en eendenkooien in stand.

Onze mooiste gebieden hebben we verzameld op deze Beleefkaart. Trek er lekker op uit en ontdek hoeveel er te zien en te beleven is!

Vraag de Beleefkaart nu aan

Deze handige kaart geeft je heel veel inspiratie om de natuur te verkennen. Ideaal om je volgende uitstapje te bepalen. Zet ‘m op je mobiel en beleef de mooiste gebieden van onze provincie!

Boswachter Mirjam Zuid-Hollands
Landschap

Boswachter Mirjam Zuid-Hollands
Landschap

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder