Ideaal voor een dagje uit

Met de Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap ontdek je de mooiste gebieden. Deze digitale kaart biedt volop inspiratie om de natuur te verkennen. En met de wandel- en fietsroutes die we er extra bij aanbieden, heb je alles bij de hand voor een dagje uit. Zet de kaart op je mobiel en ga op pad! ⬇️

In het kort

 • Praktisch overzicht van de mooiste plekjes in onze provincie.
 • De natuurgebieden zijn makkelijk te vinden dankzij de adresgegevens.
 • Met de kant-en-klare wandel- en fietsroutes kun je zó de natuur in.
 • Speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van de Zuid-Hollandse natuur.

Vul je gegevens in en ontvang de kaart direct per mail!

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap legt je gegevens vast conform de AVG. Een telefoonnummer is niet verplicht, maar als je dat invult dan vertellen we je graag hoe je ons kunt helpen om de natuur te beschermen. Afmelden kan natuurlijk altijd.

Privacy statement

Wel 20 natuurparels
en 40 complete routes!

Over het Zuid-Hollands Landschap

Onze boswachters en vrijwilligers beschermen zo’n 4700 hectare natuur in heel de provincie. Van polder tot moeras en van duin tot bos. Ook houden we forten, bunkers en eendenkooien in stand.

Onze mooiste gebieden hebben we verzameld op deze Beleefkaart. Trek er lekker op uit en ontdek hoeveel er te zien en te beleven is!

Vraag de Beleefkaart nu aan

Boswachter Mirjam Zuid-Hollands
Landschap

Deze handige kaart geeft je heel veel inspiratie om de natuur te verkennen. Ideaal om je volgende uitstapje te bepalen. Zet ‘m op je mobiel en beleef de mooiste gebieden van onze provincie!

Boswachter Mirjam Zuid-Hollands
Landschap

 • Meer duingraslanden in drukke Randstad 

  Woekerende bramen, vergrassing van de duinen, een veelheid aan struiken: ook in onze gebieden hebben we last van de stikstofdepositie. Projectleider Quincy de Bruijn vertelt welke maatregelen we daartegen treffen in onze duingebieden ten zuiden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer ademruimte voor mens en natuur

  Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen voelt het alsof we haast geen ademruimte meer hebben. Met uw steun willen we kwetsbare natuur beschermen en ons landschap op een positieve manier ontwikkelen. Helpt u mee?

  Lees verder

  Lees verder
 • Strook vol leven

  Om de schoonheid te snappen van de Elfenbaan, een langgerekt natuurgebied tussen Zoeterwoude en Bodegraven, moet je het verhaal erachter kennen. Of iets heel bijzonders meemaken. Dat laatste gebeurde, toen we op pad gingen met…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder