Ideaal voor een dagje uit

Met de Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap ontdek je de mooiste gebieden. Deze digitale kaart biedt volop inspiratie om de natuur te verkennen. En met de wandel- en fietsroutes die we er extra bij aanbieden, heb je alles bij de hand voor een dagje uit. Zet de kaart op je mobiel en ga op pad! ⬇️

In het kort

 • Praktisch overzicht van de mooiste plekjes in onze provincie.
 • De natuurgebieden zijn makkelijk te vinden dankzij de adresgegevens.
 • Met de kant-en-klare wandel- en fietsroutes kun je zó de natuur in.
 • Speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van de Zuid-Hollandse natuur.

Vul je gegevens in en ontvang de kaart direct per mail!

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap legt je gegevens vast conform de AVG. Een telefoonnummer is niet verplicht, maar als je dat invult dan vertellen we je graag hoe je ons kunt helpen om de natuur te beschermen. Afmelden kan natuurlijk altijd.

Privacy statement

Wel 20 natuurparels
en 40 complete routes!

Over het Zuid-Hollands Landschap

Onze boswachters en vrijwilligers beschermen zo’n 4700 hectare natuur in heel de provincie. Van polder tot moeras en van duin tot bos. Ook houden we forten, bunkers en eendenkooien in stand.

Onze mooiste gebieden hebben we verzameld op deze Beleefkaart. Trek er lekker op uit en ontdek hoeveel er te zien en te beleven is!

Vraag de Beleefkaart nu aan

Boswachter Mirjam Zuid-Hollands
Landschap

Deze handige kaart geeft je heel veel inspiratie om de natuur te verkennen. Ideaal om je volgende uitstapje te bepalen. Zet ‘m op je mobiel en beleef de mooiste gebieden van onze provincie!

Boswachter Mirjam Zuid-Hollands
Landschap

 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder