Cadeautje! Een gratis pakketje winterroutes 🎁

Onze boswachters hebben vijf prachtige winterwandelingen samengesteld en in een handig digitaal pakket gebundeld. Ideaal om een frisse neus te halen tijdens de feestdagen. Vraag de routes gratis aan en beleef de natuur!

In het kort

 • De winterwandelingen variëren tussen de 3,5 en 12,5 kilometer.

 • Bij iedere route geven we horeca-tips om weer even op te laden.

 • Verdwalen is uitgesloten dankzij de koppeling met Google Maps en het GPX-bestand dat we aanbieden.

 • De routes zijn ideaal voor op mobiel, maar uitprinten gaat ook prima met onze papierbesparende tips

We sturen het pakket gelijk naar je op per mail.
Check eventueel je spam-box.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap legt je gegevens vast conform de AVG. Een telefoonnummer is niet verplicht, maar als je dat invult dan vertellen we je graag hoe je ons kunt helpen om de natuur te beschermen. Afmelden kan natuurlijk altijd.

Privacy statement

Alsjeblieft!

In dit pakket vind je vijf winterwandelingen langs de mooiste plekjes. Vol weetjes over de natuur, leuke tips en praktische informatie. Je ontvangt de routes in drie formaten (PDF, GPX en Google Maps), zodat jezelf kunt bepalen hoe je op pad wilt: met je mobiel, uitgeprint op papier of een apart navigatiesysteem.

Vijf winterwandelingen 🎁

 • 1. Zandhagedisroute 8 km: Wandel door loof- en naaldbossen, de Noordwijkse duinen en kom damherten tegen. 🦌
 • 2. Natuurroute Keukenhofbosch 3,5 km: Ontdek het bos achter Kasteel Keukenhof, spot ransuilen en beantwoord natuurvragen. 🦉
 • 3. Verdedigingspark Hoek van Holland 8 km: Bezoek het Atlantikwall museum en wandel langs bunkers en forten bij Vinetaduin. ⚔️
 • 4. Nachtegalenroute 6 km: Geniet van de Duinen van Oostvoorne, kom pony’s tegen en kijk rond in ons bezoekerscentrum Tenellaplas. 🐴
 • 5. Vossenpad 12,5 km: Beleef de grienden en polders van IJsselmonde en zoek naar beversporen. 🦫

Tips voor onderweg

Trek gekregen in iets warms? Neem je eigen thermosfles mee of loop binnen bij een gezellig café. Ieder route heeft handige horeca-tips!

Vraag de winterroutes nu aan

Boswachter Fred Zuid-Hollands Landschap

‘s Winters kan het flink koud zijn, maar dat is geen reden om binnen te blijven. Trek je winterjas aan en kom lekker in beweging. Ik laat je graag wat er buiten allemaal te beleven is in onze mooie provincie!

Boswachter Fred Zuid-Hollands Landschap

 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder