Fondsenwerver bedrijven en fondsen

Foto: Bert Neeleman
 • Nieuws
 • Fondsenwerver bedrijven en fondsen
donderdag 19 maart 2020

Wij zoeken een enthousiaste, gedreven en resultaatgerichte collega voor onze groeiende afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). Deze nieuwe collega heeft als primaire taak de werving van bedrijfspartners en -donaties en werkt onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd MCF.

Vind je het leuk om na te denken over hoe we bedrijven en fondsen kunnen betrekken bij het beschermen van natuur in de drukste provincie van Nederland? Bedenk je graag nieuwe samenwerkingsconcepten? En weet je actuele thema’s die betrekking hebben op ons natuurbeheer in Zuid-Holland om te zetten in aantrekkelijke proposities voor bedrijven en fondsen? Dan gaan wij graag met jou in gesprek.

De afdeling

De afdeling Marketing, Communicatie & Fondsenwerving bestaat uit 8 gemotiveerde professionals met elk een eigen specialisatie op het gebied van marketing, (online) fondsenwerving en communicatie. Samen zetten ze al hun creativiteit en energie in om (steeds meer) mensen te betrekken bij het werk van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. De afdeling is verantwoordelijk voor het werven van donaties van particulieren, bedrijven en fondsen. Die inkomsten zijn onmisbaar voor onze organisatie en daarmee voor de natuur in Zuid-Holland. De afdeling werkt vanuit Delft samen met de verschillende regiokantoren in de provincie.

Over ons

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap beschermt de natuur in de drukste provincie van ons land. Dat doen we door gebieden aan te kopen, in te richten en te beheren. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, zo'n 50.000 Beschermers en donateurs, bedrijven en fondsen maken we Zuid-Holland steeds een beetje mooier. Zo’n 50 deskundige en enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag met veel expertise en passie in voor de natuur. Dat doen ze vanuit ons hoofdkantoor in Delft, maar ook vanuit de drie regio’s waar we dicht bij onze natuurgebieden en makkelijk toegankelijk zijn voor mensen in de buurt. Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons Meerjarenbeleidsplan (2019-2023) willen realiseren en bieden onze medewerkers de mogelijkheid om mee te groeien en zich verder te ontwikkelen.

Wat ga je doen?

 • Het accent ligt in deze functie op fondsenwerving door samenwerking met bedrijven, het werven van fondsen binnen projecten en de doorontwikkeling van (bedrijfs)fondsenwerving en sponsoring.
 • Je betrekt bedrijven en fondsen bij de natuur in hun directe omgeving. Omdat je begrijpt hoe bedrijven werken, kun je aantrekkelijke proposities en concrete sponsorvoorstellen opstellen, die zowel de bedrijfspartner, als het ZHL ondersteunen om hun doelstellingen te halen.
 • Je denkt na over nieuwe concepten die betrekking hebben op ecosysteemdiensten/natuurlijk kapitaal en bent daarin een sparringpartner voor je afdelingshoofd en de stafafdeling. Je werkt nauw samen met zowel je eigen team, als de teams in de regio om dit te bereiken.

Wie zoeken we?

 • Je hebt 5-10 jaar werkervaring op het gebied van fondsenwerving, sales en/of relatiebeheer in een publieksgerichte organisatie. Je hebt aantoonbare affiniteit met natuur en landschap en maakt je inhoudelijke materie snel eigen.
 • Een teamspeler die er blij van wordt om dit mooie werk samen met anderen te kunnen doen: 1 voor allen, allen voor 1!
 • Je bent ondernemend, resultaatgericht en hebt een hands-on mentaliteit. Je bent klant- en marktgericht, hebt goede communicatieve vaardigheden en organisatietalent. Je durft buiten gebaande paden en hokjes te denken en kunt ideeën ook omzetten in actie.
 • Je bent in staat om mensen te betrekken en te boeien. Jij kunt als geen ander ijzersterke langdurige relaties smeden en haalt plezier uit samenwerken.

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling voor voorlopig 1 jaar (32 uur) met uitzicht op een verlenging bij goed functioneren en voldoende projectfinanciering.
 • Een leuk en enthousiast team van zeer bevlogen en betrokken collega’s.
 • Een interessant werkveld dat actueler en relevanter is dan ooit.
 • Een organisatie die aan het groeien is met een actief personeelsbeleid. Wij bieden je diverse scholings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • De functie is ingeschaald in schaal 6 (€ 2800 – € 3600) van de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

Je sollicitatie met motivatie (bij voorkeur digitaal en in pdf) ontvangen wij graag uiterlijk 5 april 2020 gericht aan Stichting Het Zuid-Hollands Landschap in Delft t.a.v. Nelleke van Bergen, n.vanbergen@zhl.nl.
Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Kirstin Poot, afdelingshoofd MCF en bereikbaar op telefoonnr. 06 824 35 385 of k.poot@zhl.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.